«Έφυγε» ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού

Σε ηλικία 89 ετών.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον Παναθηναϊκό, απεβίωσε σήμερα (10/06) σε ηλικία 89 ετών.

Γεννηθείς το 1929, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ίδρυσε τη δεκαετία του '60 μία από τις πρώτες μονοπρόσωπες εισαγωγικές εταιρείες φαρμάκων στην Ελλάδα, τη ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1971 και δυο χρόνια αργότερα εξελέγη πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού διεκδικώντας μαζί με άλλα στελέχη την ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Το 1979, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να αναμειχθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ, καθώς ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών. Ενεπλάκη, παρ' όλα αυτά, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το 2008, την περίοδο της πολυμετοχικότητας.

Από το 1987 έως και το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Το 1992, η ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού» έγινε επαγγελματική και, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, ανέλαβαν τη διοίκησή της. Μέχρι το 2012, όταν κι η σκυτάλη παραδόθηκε στον γιο του, Δημήτρη, το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είχε κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 6 Euroleague και 1 διηπειρωτικό.

Το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου φέρει το όνομά του και σε αυτό, πριν από δύο ημέρες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξελέγη επικεφαλής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Η φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, της οποίας ο Παύλος Γιαννακόπουλος ηγήθηκε, μέχρι να την παραδώσει στον γιο του, Δημήτρη, πριν από έξι χρόνια, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ