Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Boxer braids: Να πως θα φτιάξετε υπέροχα χτενίσματα με κοτσίδες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα πιο αγαπημένα χτενίσματα των τελευταίων ετών είναι τα Boxer braids.

Η ονομασία για τις συγκεκριμένες πλεξίδες προήλθε από τις αθλήτριες του Boxing που συνηθίζουν να πιάνουν με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά τους.

Πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν επιλέξει το χτένισμα αυτό τόσο στις πρωινές τους βόλτες, όσο και στις βραδινές τους εξόδους.

Ακόμη κι αν τα μαλλιά σας δεν είναι στην καλύτερη τους φάση, δηλαδή δεν στρώνουν με τίποτα ή δεν είναι φρεσκολουσμένα, τα boxer braids μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ ωραία πρόταση χτενίσματος.

Μάλιστα μπορείτε να κάνετε το πιάσιμο πριν κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε χτενισμένη την επόμενη μέρα. Δεν χαλάνε εύκολα και δημιουργούνται καλύτερα όταν είναι λίγο νωπά τα μαλλιά σας, διότι δεν γλιστράνε.

Σε περίπτωση που έχετε στεγνά μαλλιά και θέλετε να κάνετε boxer πλεξούδες, τότε μπορείτε να τα βρέξετε ελαφρώς και να προχωρήσετε στο πλέξιμο τους.

Αν πάλι τα μαλλιά σας δεν είναι φρεσκολουσμένα και είναι δεύτερης ή τρίτης μέρας, τότε δεν θα γλιστρούν.

Επομένως, θα μπορείτε να κάνετε τα boxer braids ακόμη και με στεγνά μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστείτε την βοήθεια της λακ για να τιθασεύσετε μερικά τουφάκια ή φύτρες που πετάνε.


Βήμα βήμα πως να κάνετε boxer braids μέσα από ένα tutorial, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr:

1. Ξεκινήστε χτενίζοντας πολύ καλά τα μαλλιά σας για να μην υπάρχουν κόμποι.

2. Κάντε μια χωρίστρα στη μέση ή ελαφρώς στο πλάι, πρώτα το επάνω μέρος και στη συνέχεια το πίσω.

3. Έπειτα πιάστε με ένα κοκκαλάκι την πλευρά των μαλλιών που θα πλέξετε δεύτερη.

4. Ψεκάστε τα μαλλιά της πλευράς που θα ξεκινήσετε με μια ελαφριά λακ ή λίγο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνετε το πλέξιμο και θα τιθασεύσετε τα μαλλιά.

5. Ξεκινήστε πιάνοντας μια μικρή τούφα από τα μαλλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Χτενίστε τη καλά και χωρίστε τη σε τρία ίσα μέρη.

6. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιλέξετε αν θα κάνετε boxer braids με ολλανδικές ή γαλλικές πλεξούδες. Αν κάνετε ολλανδικές θα πρέπει να φέρνετε κάθε πλάγια τούφα κάτω από την μεσαία, ενώ αν κάνετε γαλλικές από πάνω.

7. Στο tutorial του Youtube που ακολουθεί θα δείτε βήμα βήμα τη δημιουργία για τα ολλανδικά boxer braids. Αν θέλετε να κάνετε τα γαλλικά, θα συνεχίσετε κανονικά τα βήματα μόνο που θα φέρνετε τις τούφες πάνω από την μεσαία.

8. Έχοντας λοιπόν χωρίσει τις τρεις τούφες σας, φέρτε την αριστερή τούφα κάτω από την μεσαία και στη συνέχεια τη δεξιά κάτω από τη νέα μεσαία.

9. Εμπλουτίστε τώρα την αριστερή τούφα με λίγα μαλλιά και φέρτε τη κάτω από τη μεσαία. Κάντε το ίδιο και με τη δεξιά τούφα.

10. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο το πλέξιμο προχωρώντας προς τα πίσω. Αν χρειαστεί να τιθασεύσετε λίγο τις φύτρες, χτενίστε τις με τη βούρτσα. Φροντίστε να κάνετε σφιχτό το δέσιμο της πλεξούδας για να μην χαλάσουν εύκολα οι boxer πλεξούδες σας.

11. Μόλις φτάσετε στο ύψος του σβέρκου, φέρτε τα μαλλιά μπροστά, συνεχίστε το πλέξιμο μέχρι τις άκρες και ασφαλίστε με ένα λαστιχάκι. Για να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν πλουσιότερα και να έχουν περισσότερο όγκο, απλά ανοίξτε λίγο την πλεξούδα τραβώντας την προσεκτικά δεξιά και αριστερά.

12. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά και τα boxer braids σας είναι έτοιμα. Ψεκάστε λίγη λακ και απολαύστε τα!

Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ