6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους

Εύκολα και, κυρίως, αποτελεσματικά.

Οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια είναι κάποια από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες.

Παρ' όλα αυτά, με «όπλα» που μας χάρισε η φύση, η αντιμετώπισή τους είναι άμεση και το Reader's Digest παραθέτει έξι τρόπους.

  • Κρέμα για τις αιμορροΐδες: Η συσφιγκτική δράση της κάνει θαύματα, θέλει όμως προσοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια κι αν η οσμή είναι έντονη, τότε αναμείξτε τη με λίγη ενυδατική κρέμα.
  • Αβοκάντο: Οι φέτες αβοκάντο βοηθούν στην ξεκούραση των ματιών.
  • Τσάι: Βουτήξτε δύο σακουλάκια του τσαγιού σε ζεστό νερό κι ύστερα βάλτε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν και, κατόπιν, τοποθετήστε ένα σακουλάκι σε κάθε μάτι για πέντε λεπτά.
  • Κουτάλια: Πάρτε δύο μεταλλικά κουτάλια του γλυκού, βάλτε τα κάτω από τη βρύση και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει για λίγα λεπτά, ξαπλώστε και τοποθετήστε τα κουτάλια με την εξωτερική πλευρά να ακουμπά στο κάτω μέρος των ματιών επί 30 έως 60 δευτερόλεπτα. 
  • Αγγούρι: Όταν τα μάτια σας είναι κόκκινα και πρησμένα, κόψτε μερικές φέτες κρύο αγγούρι, ξαπλώστε και βάλτε μια φέτα σε κάθε μάτι για 30 λεπτά.
  • Κρίκοι οδοντοφυΐας: οποθετήστε δύο μασητικούς κρίκους οδοντοφυΐας που περιέχουν γέλη στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν και στη συνέχεια ξαπλώστε και τοποθετήστε τους σε κλειστά βλέφαρα για περίπου 10 λεπτά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ