Story of the day: Το αγόρι που η παγωμένη εικόνα του τον έκανε διάσημο σήμερα ζει μία άλλη ζωή (ΦΩΤΟ)

Τι απέγινε ο μικρός Γουάνγκ Φουμάν από την Κίνα που κάθε μέρα έκανε 5 χιλιόμετρα μέσα στον παγετό και το χιόνι για να φτάσει στο σχολείο.

Ο μικρός μαθητής από την Κίνα, Γουάνγκ Φουμάν, πρόκαλεσε παγκόσμια συγκίνηση τον περασμένο Ιανουάριο, όταν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του με τα παγωμένα μαλλιά.

Το 8χρονο αγόρι είχε ευαισθητοποιήσει τους πάντες με την μικρή «Οδύσσεια» που περνούσε, καθώς για να φτάσει στο σχολείο κάθε μέρα έκανε 5 χιλιόμετρα μέσα στον παγετό και το χιόνι.

(Photo: Asia Wire)

Ωστόσο φαίνεται πως η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, μόνο καλό έκανε στο 8χρονο αγόρι, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον βρίσκεται σε έναν ανακαινισμένο κοιτώνα του σχολείου και διαμένει εκεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Photo: Getty Images)

Συγκεκριμένα, ο 8χρονος μαθητής της τρίτης δημοτικού έγινε διάσημος τον περασμένο Ιανουάριο όταν στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε μία φωτογραφία του την ώρα που έμπαινε στην τάξη του φορώντας μόνο ένα λεπτό σακάκι, με καλυμμένα από το χιόνι τα μάτια, τα φρύδια, τα χείλη και τα μαλλιά, ενώ τα μάγουλά του ήταν κατακόκκινα.

Ο Γουάνγκ, παιδί εσωτερικών μεταναστών που δουλεύουν σε μεγάλη πόλη, ζούσε μέχρι πρότινος  με την αδελφή του και τη γιαγιά του σε απομονωμένη αγροτική περιοχή.

(Photo: Getty Images)

Κάθε μέρα, λοιπόν, ήταν υποχρεωμένος με την αδελφή του να διασχίζουν 4 χλμ κατά μήκος ενός ορεινού μονοπατιού για να φθάσουν στο δημοτικό σχολείο Ζουανσανμπάο, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν.

Ο Γουάνγκ δεν ήταν το μοναδικό παιδί που αναγκαζόταν να περπατήσει χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο όπου φοιτούν 141 μαθητές, καθώς πολλοί από αυτούς ζουν σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

(Photo: Getty Images)

Ετσι, λοιπόν, από τον Ιανουάριο οι νομαρχιακές αρχές συγκέντρωσαν 800.000 γιουάν (περίπου 125.000 δολάρια) για να ανακαινίσουν σχολεία, όπως αυτό που πηγαίνει ο Γουάνγκ. Με τα χρήματα ανακαινίσθηκαν σχολικά κτίρια, κοιτώνες και τραπεζαρίες.

(To σχολείο του μικρού Γουάνγκ τον παγωμένο χειμώνα. Photo: Asia Wire)

Πλέον το σχολείο που πηγαίνει ο Γουάνγκ έχει Wi-Fi, καινούργιο φωτισμό, παράθυρα και πόρτες. Το πάτωμα επισκευάστηκε και οι τοίχοι ενισχύθηκαν για να αντέξουν σε περίπτωση σεισμού. Στους κοιτώνες επίσης έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.

Ετσι, ο Γουάνκ Φουμάν και η αδελφή του, η Φουμέι, θα μένουν στους κοιτώνες του σχολείου από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή.

 Στο σχολείο θα τους παρέχεται σίτιση, θέρμανση και ευχάριστη διαβίωση και το κυριότερο... πλέον δεν θα χρειάζεται να περπατούν καθημερινά μέσα στο κρύο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ