Σπύρος Σούλης: «Πόσες φορές μπορώ να τηγανίζω με το ίδιο λάδι;»

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό τότε γνωρίζετε πως το τηγάνι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα light αλλά αυτός ο τρόπος μαγειρέματος θα σας χαρίσει σε μερικά μόνο λεπτά ένα νόστιμο πιάτο. 

Πόσες φορές, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι; Έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως το ίδιο λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από 3 φορές. Αυτό, βέβαια, ισχύει όταν το τηγάνισμα διαρκεί 4-5 λεπτά και σε ήπια θερμοκρασία. 

Ο λόγος που πρέπει να αλλάζετε το λάδι είναι επειδή μετά από πολλές χρήσεις αυτό οξειδώνεται. Αυτό σημαίνει πως αλλοιώνονται τα συστατικά του. 
Πέρα από αυτό πολύ σημαντικό είναι και το πού ρίχνετε το λάδι μετά το μαγείρεμα. Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- από εμάς ρίχνουμε το χρησιμοποιημένο λάδι στον νεροχύτη. Αυτό, όμως, είναι μεγάλο λάθος. Το μόνο που πετυχαίνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να μολύνουμε χιλιάδες λίτρα νερού, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Αφήνετε το λάδι να κρυώσει και γεμίζετε με αυτό πλαστικά μπουκαλάκια νερού. Έπειτα, πηγαίνετε τα μπουκάλια με το λάδι σε διάφορα σημεία που τα μαζεύουν και αναλαμβάνουν να τα ανακυκλώσουν. Διαφορετικά, πετάξτε το μπουκαλάκι με το λάδι σε κάδο σκουπιδιών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ