Οι «Γοργόνες και μάγκες» σε ανοιχτά θέατρα Ελλάδας και Κύπρου όλο το καλοκαίρι

Μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της Φίνος Φιλμ.

Το δημοφιλές και διαχρονικό ελληνικό μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες» του μετρ του είδους, Γιάννη Δαλιανίδη, με τη μουσική του Μίμη Πλέσσα και τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ανέβηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου, από τις 3 Ιουνίου.

Πενήντα χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας, το 1968, μέσα από τη θεατρική της μεταφορά, οι θεατές ταξιδεύουν στη μαγευτική Ύδρα της δεκαετίας του ’60. Οι ερμηνείες της αφρόκρεμας των ηθοποιών που λατρεύτηκαν, τα τραγούδια και οι μελωδίες που άφησαν εποχή, τα γεμάτα ελληνικό φως σκηνικά και οι κωμικές στιχομυθίες και ατάκες του σεναρίου που γαλούχησαν γενιές και γενιές, παίρνουν πάλι ζωή σε αυτήν τη λαμπερή υπερπαραγωγή, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, με 32 ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές.

Με σεβασμό αντάξιο της ιστορίας του ελληνικού μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, η παράσταση, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, όπως τα «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά., σε μουσική του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και μαέστρου Μίμη Πλέσσα, υπό τη μουσική διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη και ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη και με τη ζωντανή εμφάνιση -για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή- του ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχου, κάνει τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και τους νεότερους να ζήσουν στιγμές που έγραψαν ιστορία.

Επεισοδιακές επενδύσεις γεμάτες έρωτα

Η ιστορία του έργου ξεκινά, όταν ο γιος ενός εργολάβου οικοδομών και μανιώδης ραλίστας, ο Πέτρος, ο οποίος αδιαφορεί παντελώς για την παλιομοδίτικη δουλειά του πατέρα του, μαθαίνει εμπιστευτικά ότι, σε κάποιο άγονο νησί, πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα και αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί, για να μη χάσει τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, πείθει τον πατέρα του να αγοράσουν οικόπεδα, αλλά, χάρη στον αφελή μα πονηρούλη κολλητό του, τον «Γρίπη», το μυστικό του φτάνει και στα αυτιά της Φλώρας, μιας δυναμικής, όμορφης και γνωστής ιδιοκτήτριας κλαμπ στην Αθήνα, η οποία καταφθάνει στο νησί πριν από αυτόν και ξεκινάει να ρίχνει τα δίχτυα της, ώστε να εξαγοράσει πρώτη γη, για να κάνει τις επενδύσεις της. Η συνάντηση του Αθηναίου ζεν πρεμιέ ραλίστα και της πανέξυπνης και σικάτης Αθηναίας ταράζει τα νερά στο νησί, αλλά και τις καρδιές κάποιων κατοίκων του.

Ταυτότητα παράστασης

  • Κείμενο: Γιάννης Δαλιανίδης, διασκευή - σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης, μουσική: Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, ενορχήστρωση - διεύθυνση ζωντανής ορχήστρας: Αντώνης Γούναρης, χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου, σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου, τα κοστούμια της Ζέτας Δούκα και της Μαρίας Κορινθίου υπογράφει ο Γιάννης Τόγκος για την Kathy Heyndels, τα κοστούμια του Γιώργου Βάλαρη υπογράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος, δραματολόγος: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, ειδικός συνεργάτης: Κωνσταντίνος Λέλος, βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Ζαχαριάδου, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάνα Πλέσσα, hair stylist: Τρύφωνας Σαμαράς, μακιγιάζ: Κυριάκος Κωνσταντινίδης για την Golden Rose, video trailer: RGB Studios.
  • Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Τάσος Κωστής, στον ρόλο της αρχόντισσας η Όλγα Πολίτου, στον ρόλο του Παναγή, μετά από 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση - σταθμό, ο Γιάννης Βογιατζής. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά ο Γιάννης Πλούταρχος. Χορευτές (με αλφαβητική σειρά): Μάρκος Γιακουμόγλου, Ρομίνα Κοστέα, Έμιλυ Λούμπα, Κλέλια Μενελάου,  Δαμιανός  Μέτσο,  Αθανάσιος Πισανίδης, Μαριφίλια Σκλαβούνου, Κωνσταντίνος Φρίγγας. Συμμετέχει  7μελής ζωντανή ορχήστρα.

Πρόγραμμα περιοδείας

Κύπρος

  • Κυριακή 3 Ιουνίου: Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο - Λάρνακα
  • Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Ιουνίου: Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού
  • Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουνίου: Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί» Αγλαντζιάς - Λευκωσία


Ελλάδα

  • Σάββατο 16 Ιουνίου: Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη
  • Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Ιουνίου: Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο - Πειραιάς
  • Πέμπτη 21 έως Σάββατο 23 Ιουνίου: Θέατρο Δάσους - Θεσσαλονίκη
  • Κυριακή 24 Ιουνίου: Θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου - Ιωάννινα
  • Δευτέρα 25 Ιουνίου: Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» - Αίγιο
  • Τρίτη 26 Ιουνίου: Παλαιά Σφαγεία Πατρών - Πάτρα
  • Πέμπτη 28 Ιουνίου: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
  • Παρασκευή 29 Ιουνίου: Κηποθέατρο Παπάγου
  • Σάββατο 30 Ιουνίου: Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» - Νταμάρι Βριλησσίων
  • Τρίτη 3 Ιουλίου: Ευριπίδειο Θέατρο - Σαλαμίνα

Πληροφορίες

  • Διάρκεια παράστασης: 2.30 ώρες (με διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 23 ευρώ, ΑΜΕΑ, άνω των 65, φοιτητές και άνεργοι: 17 ευρώ, ειδικές τιμές για παιδιά κάτω των 12 ετών: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα Public, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr και tickets.public.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ