Story of the day: 14χρονος Αμερικανός μαθητής στις ΗΠΑ κέρδισε 40.000 δολ. επειδή συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Το ποσό των 40.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειάς του κατάφερε να προσθέσει ένας 14χρονος Αμερικανός μαθητής, ινδικής καταγωγής, επειδή σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας κατάφερε -μεταξύ άλλων- να συλλαβίσει σωστά και την ελληνική λέξη «κοινωνία».

Ο Καρθίκ Νεμάνι (Karthik Nemmani) κατάφερε να συλλαβίσει σωστά, επίσης τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ) και «ankyloglossia» (αγκυλογλωσσία), αλλά πήρε την πρώτη θέση χάρη στην «κοινωνία».

Έτσι, εκτός από το πολύ σημαντικό αυτό ποσό και το κύπελλο, ο μαθητής κέρδισε μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένα βιβλιάριο αποταμίευσης με 2.500 δολάρια.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 516 παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμό του είδους, σύμφωνα με το sportingnews.com.

Οι κανόνες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν να ζητήσουν από τους κριτές να τοποθετήσουν τη λέξη και σε πρόταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ