Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 



Απίστευτο εύρημα στην Πομπηία: Αποκαλύφθηκε σκελετός άνδρα που καταπλακώθηκε καθώς έτρεχε να ξεφύγει από τη λάβα (ΦΩΤΟ)

Με ένα απίστευτο εύρημα ήρθαν αντιμέτωποι αρχαιολόγοι στην Πομπηία, όταν αντίκρισαν έναν σκελετό που φέρεται να είναι ανθρώπινος.

Οι αξιωματούχοι έδωσαν στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο σκελετός να προεξέχει κάτω από έναν μεγάλο πέτρινο όγκο, που φαίνεται ότι εκτοξεύτηκε από το ηφαίστειο.

Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν βρει ακόμα το κρανίο του ανθρώπου, αλλά θεωρούν πως βρίσκεται κάτω από το βράχο.


Την ίδια στιγμή επισημαίνουν πως ο θώρακας του θύματος κυριολεκτικά συνεθλίβη. Ο άνθρωπος υπολογίζεται πως ήταν περίπου 30 ετών.

Οι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει την έρευνα επεσήμαναν πως πιθανότατα ο άνδρας έπασχε από μόλυνση στο πόδι, η οποία μάλλον δυσκόλεψε το βάδισμά του, κάτι που τον εμπόδισε να διαφύγει.
Ο γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου, Massimo Osanna, μίλησε για ένα «εξαιρετικό» εύρημα και ισχυρίστηκε ότι θα συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση της «ιστορίας και του πολιτισμού της εποχής».

Οι επιστήμονες με αφορμή την ανακάλυψη σημειώνουν πως μεταξύ άλλων μέσω αυτής αναδεικνύεται ο τρόπος που οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την καυτή λάβα και να σώσουν τη ζωή τους, αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημόνων, δεν ήταν η λάβα που σκότωσε το μεγαλύτερο μέρος του λαού της Πομπηίας αλλά ένα ταχύτατο ρεύμα θερμού αερίου και πυροκλαστικών υλικών (κυρίως από νεαρά, κύρια και τυχαία ηφαιστειακά αναβλήματα, όπως της ηφαιστειακής τέφρας), που κινήθηκε στην επιφάνεια του ηφαιστειακού πεδίου, με δύναμη τυφώνα φθάνοντας τα 700 χλμ/ώρα ή 450 μίλια/ώρα και με θερμοκρασία από 550 °C μέχρι και 1000 °C.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ