Λονδίνο: Χιλιάδες κεραυνοί δημιούργησαν "υπερθέαμα" στην πόλη αλλά προκάλεσαν και σοβαρά προβλήματα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η νύχτα έγινε μέρα στη Βρετανία. Ακυρώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο του Σάνσετ και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Καταιγίδες και καταρακτώδεις βροχές πλήτουν τη νότια Βρετανία από εχθές. Το βράδυ του του Σαββάτου το BBC Weather, κατέγραψε 15.000 κεραυνούς μέσα σε τέσσερις ώρες.

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου αφού κεραυνός έπληξε το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων των αεροσκαφών στη διάρκεια καταιγίδων, κατά τις οποίες έπεσαν περισσότεροι από 64.000 κεραυνοί.

ANDREW LANXON HOYLE/@BATTERYH

Φώτο: REUTERS

@SAMUELTWILKINSON/PA

Ο βρετανικός ουρανός φωτίσθηκε στη διάρκεια της νύκτας από τις ηλεκτρικές καταιγίδες και υπήρξαν πληροφορίες για πλημμύρες και για σπίτια που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

PAUL GREENFORD TYRES/@ATKO80

HARRY NEARY/@GRUMPYROCKER

Το Στάνστεντ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου και σημαντικός κόμβος της εταιρείας Ryanair, η οποία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της μπορούν να αποζημιωθούν πλήρως.

Όπως αναφέρει το BBC, ένα σπίτι στο Έσεξ  έχασε τη σκεπή του που έπιασε φωτιά όταν έπεσε πάνω της κεραυνός. Το Met Office έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για έντονη βροχή και πλημμύρες σε όλη την Ουαλία και την Αγγλία.

YULIA EMELIANENKO

 

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι καταιγίδα και οι κεραυνοί πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τραβήξουν φωτογραφίες από το εντυπωσιακό θέαμα. Ο παρουσιαστής του BBC Tomasz Schafernaker,  ονόμασε  το φαινόμενο "η μητέρα όλων των καταιγίδων" .

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ