2+1 tips που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας!

Συμβουλές όχι μόνο σε όσους θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά για λόγους αισθητικούς, αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη απώλειας βάρους για τη μείωση καρδιαγγειακού κινδύνου, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας. 

Αερόβια δραστηριότητα
Η αερόβια άσκηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Στόχος σας θα πρέπει να είναι τα 150 λεπτά αερόβιας γυμναστικής, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το κολύμπι, κάθε εβδομάδα. Για να χάσετε βάρος, είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνετε περισσότερα από 150 λεπτά την εβδομάδα και να κάνετε και αλλαγές στη διατροφή σας.

Αύξηση μυικής μάζας
Ο μυϊκός ιστός καίει περισσότερες θερμίδες από τον λιπώδη ιστό, οπότε αν αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα θα χάσετε σίγουρα βάρος. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να μετατραπείτε σε... Arnold Schwarzenegger!

Στόχος είναι να κάνετε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης για δύο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα και να ασκείται όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματός σας (πόδια, γοφούς, πλάτη, κοιλιά, στήθος, ώμους και χέρια). Και δεν είναι απαραίτητο να πάτε στο γυμναστήριο για να το πετύχετε. Για παράδειγμα, η έντονη κηπουρική εργασία μπορεί επίσης “να κάνει τη δουλειά”, σύμφωνα με το reader.gr.

Να είστε δραστήριοι
Όντας συνεχώς σε κίνηση και όταν δεν μένετε αδρανείς, αυξάνετε τον μεταβολισμό σας. Ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις, όπως το περπάτημα και οι δουλειές του σπιτιού θα κάνουν θαύματα για τον μεταβολισμό σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ