Τραγουδίστρια έχει δύο σπλήνες: τη χειρούργησαν κι ανακάλυψαν τη δεύτερη

Πρωτοφανές για τα ιατρικά χρονικά.

Η τραγουδίστρια Έλενα Οικονόμου αποτέλεσε, τον Φεβρουάριο του 2016, ένα πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό. Αισθάνθηκε πόνους στην κοιλιά. η οποία φούσκωσε αρκετά, κι αμέσως μετέβη σε νοσοκομείο της Λεμεσού, όπου βρισκόταν για να τραγουδήσει. Οι γιατροί κατόπιν εξετάσεων διαπίστωσαν ότι υπήρχε όγκος 15 εκ. κι η χειρουργική αντιμετώπισή του ήταν αναγκαία. Κατά τη διάρκεια, όμως, της επέμβασης, εντόπισαν δεύτερη σπλήνα κι ένα γαστρεντερικό σύστημα εντελώς διαφορετικό από του μέσου ανθρώπου.

(Photo: Espresso)

Η ίδια αφηγήθηκε την περιπέτειά της στην εφημερίδα «Espresso»: «Η 5η Φεβρουαρίου του 2016 ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες και βρισκόμουν στην Κύπρο, όπου είχα κανονίσει να τραγουδήσω. Η κοιλιά μου, όμως, πρήστηκε πολύ, σαν να ήμουν εφτά μηνών έγκυος, και με ενοχλούσε. Υποψιάστηκα σπαστική κολίτιδα και πήγα σε κλινική της Λεμεσού για να το αντιμετωπίσω. Μου έκαναν εξετάσεις και ο γιατρός ζήτησε μαγνητική τομογραφία. Την έκανα και έδειξε όγκο 15 εκατοστών στο λεπτό έντερο. Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να μπω εκτάκτως στο χειρουργείο για αφαίρεση. Ένα χειρουργείο πολύωρο και δύσκολο, όπως μου είπαν, με μεγάλη επικινδυνότητα επιπλοκών. Ημουν ολομόναχη στο νοσοκομείο. Τηλεφώνησα στους γονείς μου και προετοιμάστηκα ψυχολογικά για όλα! Φοβόμουν τη νάρκωση και σκεφτόμουν ότι μπορεί και να μην ξυπνήσω. Στο χειρουργείο οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για όγκο, αλλά για δεύτερη σπλήνα που είχε ξεκολλήσει από τη θέση της και είχε κατέβει στο έντερο. Επίσης, είδαν ότι ολόκληρο το γαστρεντερικό μου σύστημα ήταν ανάποδο σε σχέση με των άλλων ανθρώπων. Η σκωληκοειδής μου υπόφυση δεν ήταν κάτω δεξιά, αλλά πάνω αριστερά! Την αφαίρεσαν λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς της. Και εκτός από τη δεύτερη σπλήνα που αφαιρέθηκε, υπήρχαν και πολλά υποσπληνίδια. Όπως με ενημέρωσαν οι γιατροί, τα ζωτικά μου όργανα είναι σε λάθος θέσεις και έχουν αυτές τις ανωμαλίες από κάποια επιπλοκή στην κύηση της μαμάς μου. Αν μπορούσαν να βάλουν τα δικά μου όργανα σε άλλο σώμα, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει!».

Η περίπτωσή της καταχωρίστηκε ως ένα από τα πιο σπάνια περιστατικά κι η Έλενα Οικονόμου, όπως δηλώνει, αισθάνεται ξεχωριστή: «Στην αρχή ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά μετά ένιωσα ξεχωριστή και γελούσα με τον εαυτό μου! γορεύτηκαν πολλές δραστηριότητες για έναν ολόκληρο χρόνο. Μεταξύ αυτών και το τραγούδι που τόσο αγαπά. «Τότε κατάλαβα πόσο πολύτιμο είναι για μένα να τραγουδάω. Και πήρα τη μεγάλη απόφαση να βγάλω το CD μου με τον τίτλο "Βρες καράβι" που κυκλοφόρησε από τη Minos EMI τον Μάρτιο. Με αφορμή αυτό το περιστατικό είδα τη ζωή αλλιώς!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ