Τι είναι η σεληνιακή επιστροφή και πως μας επηρεάζει;

Η Σελήνη,  αν και δορυφόρος της Γης, στην Αστρολογία , παρόλο που κανονικά μαζί με τον Ήλιο χαρακτηρίζονται ως Φώτα, συνηθίζεται να ονομάζεται πλανήτης  για  να διευκολύνει την σύνθεση και την ερμηνεία ενός αστρολογικού χάρτη.

Η Σελήνη λοιπόν  παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην ερμηνεία ενός αστρολογικού χάρτη. Η Σελήνη σχετίζεται  με την μητέρα μας, το υποσυνείδητο, την ψυχή μας, τον συναισθηματικό μας κόσμο, ακόμη και την υγεία μας!  

Η  θέση της Σελήνης  λοιπόν είναι το ίδιο σημαντική  με τον Ήλιο (ζώδιό μας), ορισμένες μάλιστα φορές η επιρροή της είναι  ακόμη μεγαλύτερη από τον Ήλιο, αν η τοποθέτησή της σε έναν αστρολογικό χάρτη είναι πολύ «δυνατή». Π.χ. Σελήνη στον Καρκίνο.
Τι εννοούμε όμως με τον όρο "σεληνιακή επιστροφή";
 
Η Σεληνιακή επιστροφή, η οποία πραγματοποιείται κάθε 28 μέρες, είναι μία μέθοδος πρόβλεψης, που μας βοηθά να σχηματίσουμε μία εικόνα των εξελίξεων της καθημερινότητας μας για τον επόμενο μήνα. Πιο συγκεκριμένα, είναι η στιγμή της επιστροφής της Σελήνης στην ίδια θέση, που την είχε το άτομο κατά την γέννησή του.
Τι μπορούμε να ερμηνεύσουμε μέσω της σεληνιακής επιστροφής;
 
Μέσω της σεληνιακής επιστροφής μπορούμε να αντιληφθούμε τις επιρροές που θα δεχτεί το άτομο τον ερχόμενο μήνα. Η βασική ανάλυση του μήνα μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη, όταν γνωρίζουμε πιο συγκεκριμένα τη θέση της Σελήνης στον χάρτη μας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποκαλυφθούν οι τομείς της ζωής, που επηρεάζονται περισσότερο το συγκεκριμένο διάστημα. Π.χ. ενδέχεται για κάποιο άτομο η επιρροή να αφορά στον τομέα των επαγγελματικών ενώ για κάποιο άλλο η ενέργεια να εστιάζει στον προσωπικό τομέα κάτι που φαίνεται από το ζώδιο, τον οίκο αλλά και τις όψεις που σχηματίζει η σελήνη του με τους υπόλοιπους πλανήτες, σύμφωνα με το astrologos.gr.
 
Η διαφορά της σεληνιακής με την ηλιακή επιστροφή.
 
Η διαφορά βρίσκεται στον χρόνο, καθώς η ηλιακή επιστροφή αφορά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ η σεληνιακή αφορά γεγονότα του επόμενου μήνα. Ακόμη, στην ηλιακή επιστροφή το γεγονός είναι περισσότερο αόριστο χρονικά μιας και πρόκειται να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος, ενώ στη σεληνιακή επιστροφή η πρόβλεψη θα αφορά μόνο στις επόμενες 28 μέρες.

Τι είναι η Σελήνη κενή πορείας;
 
Φανταστείτε τη χρονική στιγμή όπου ένα αεροπλάνο πρόκειται να απογειωθεί έχοντας διασχίσει όλο τον διάδρομο απογείωσης. Αυτή η στιγμή, δηλαδή όταν η Σελήνη φτάνει στο τέλος του σχηματισμού της τελευταίας της όψης με κάποιον πλανήτη και είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο ζώδιο, είναι η φάση όπου βρίσκεται σε κενή πορεία. Μέσα στο διάστημα αυτό, που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και περίπου 1 ημέρα, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι σημαντικές αποφάσεις ή νέες ενάρξεις, γιατί η Σελήνη δεν «πατά σε σταθερό έδαφος».
 
Αν δεν θέλουμε να πάρουμε την βοήθεια  και τις γνώσεις ενός έμπειρου αστρολόγου, αλλά θέλουμε να πειραματιστούμε μόνοι με την ερμηνεία του αστρολογικού μας χάρτη, θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:  
 
Καταρχήν θα πρέπει να σχηματίσουμε   έναν νέο αστρολογικό χάρτη, τον Lunar return chart, δηλαδή τον χάρτη της σεληνιακής επιστροφής, και στη συνέχεια  να παρατηρήσουμε:
 
Δες τον χάρτη της Σεληνιακής σου επιστροφής εδώ:
 
1. Τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά στο σημείο επιστροφής, τις όψεις που δέχονται αλλά και σε ποιους οίκους βρίσκονται.
 
2. Τις συνόδους άλλων πλανητών μεταξύ τους και αν βρίσκονται κοντά σε γωνιακούς οίκους.
 
Όσο για τον χρόνο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, τα όποια γεγονότα, κοιτάμε:
 
1. Πότε θα πραγματοποιήσει κάποιος άλλος πλανήτης όψη συνόδου ή αντίθεσης με τη Σελήνη.
 
2. Τους γωνιακούς οίκους (δηλαδή τους 1ο, 4ο, 7ο και 10ο) και αν βρίσκονται πλανήτες μέσα σε αυτούς.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τοποθεσία που βρίσκεται το άτομο τη στιγμή του σχηματισμού του χάρτη της σεληνιακής επιστροφής είναι απαραίτητο να σημειωθεί, για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τη θέση της Σελήνης!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ