Έκτακτο! Ο Ντόναλντ Τραμπ ακυρώνει την συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στην επιστολή γίνεται γνωστό από τον Τραμπ ότι η πολυαναμενόμενη συνάντηση των δύο ηγετών στη Σύνοδο της Σιγκαπούρης  η οποία προγραμματιζόταν για τις 12 Ιουνίου, δεν πρόκειται τελικά να διεξαχθεί «για το καλό και των δύο πλευρών».  

Ως «θλιβερή στιγμή στην ιστορία» χαρακτήρισε μάλιστα την αδυναμία να πραγματοποιηθεί «αυτή τη στιγμή» η σύνοδος κορυφής. 
«Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας», γράφει ο Αμερικανός Πρόεδρος στην σχετική επιστολή και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό».

Στην ίδια επιστολή, ο Τραμπ σημειώνει ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αναφέρεται στις εγκαταστάσεις πυρηνικών της χώρας του, «αλλά η "ισχύς" και δύναμη» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου είναι τόσο μεγάλη που «προσεύχομαι στο Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε». 

«Κάποτε ελπίζω να σας γνωρίσω και από κοντά», συνέχισε στην επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι το μόνο που μετράει είναι ότι επετεύχθη ένας "θαυμάσιος" διάλογος μεταξύ τους. «Στο μεταξύ, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που άφησες ελεύθερους τους (Αμερικανούς) κρατουμένους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σπίτι τους με τις οικογένειές τους», τόνισε. 

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Κιμ να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη για τη «σημαντική αυτή σύνοδο».

«Ο κόσμος, και η Βόρεια Κορέα συγκεκριμένα, έχουν χάσει την μεγάλη ευκαιρία για μακροχρόνια ειρήνη και ευημερία. Αυτή η χαμένη ευκαιρία, αποτελεί μια πραγματικά θλιβερή στιγμή στην ιστορία», κατέληξε στην επιστολή του ο Τραμπ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ