Πέντε στους δέκα Έλληνες λένε «ναι» στην Ε.Ε. - Το 70% βλέπει έλλειψη δημοκρατίας

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Οι Έλληνες δείχνουν θετικοί στο ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και, μάλιστα, οι τάσεις παρουσιάζουν αύξηση. Στον αντίποδα, οι 7 στους 10 εντοπίζουν έλλειμα δημοκρατίας στην Ε.Ε..

Συγκεκριμένα, στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη από τις 11 έως τις 22 Απριλίου 2018 και συμμετείχαν 1.016 Έλληνες σε σύνολο 27.601 στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., το 45% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την καταμέτρηση της προηγούμενης χρονιάς. Το ποσοστό των αρνητικών απόψεων φτάνει στο 21%, παρουσιάζοντας πτώση 10%.

Στην ίδια έρευνα, το 22% των πολιτών δηλώνουν ότι η φωνή τους μετράει στην ΕΕ, καταγράφοντας αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με την περσινή δημοσκόπηση. Το 68%, παρ' όλα αυτά. απάντησε ότι τα πράγματα δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το 66% των πολιτών απάντησε ότι είναι απογοητευμένο από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ε.Ε. και το 71% θεωρεί ότι η συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσδίδει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία.

Οι Έλληνες πολίτες βάζουν ως προτεραιότητα την οικονομία και την ανάπτυξη (81%), την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους (76%) και το μεταναστευτικό ζήτημα (59%). Έξι στους δέκα, μάλιστα, απάντησαν πως χρειάζεται μια πραγματική πολιτική αλλαγή. Οι μισοί, τέλος, δήλωσαν πως ασκούν το καθήκον του εκλέγειν συστηματικά όποτε χρειάζεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ