7 ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου μήλου

Πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Το πράσινο μήλο, πέρα από την ενυδάτωση μιας κι έχει νερό, περιέχει και σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, αμινοξέων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.Υπάρχουν, όμως, επτά ευεργετικές ιδιότητές του που πρέπει να το κάνουν θεμελιώδες στοιχείο της διατροφής μας.

  • Αδυνάτισμα

Με μόλις 80 θερμίδες και συνδυασμό υδατανθράκων, αμινοξέων και φυτικών ινών, το πράσινο μήλο ενεργοποιεί τον μεταβολιασμό μας.

  • Πρόληψη διαβήτη

Οι διαλυτές φυτικές ίνες ρυθμίζουν τον μεταβολισμό των σακχάρων, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της ινσουλίνης στον οργανισμό μας κι ως εκ τούτου προλαμβάνεται ο διαβήτης.

  • Καρδιαγγειακή υγεία

Τα φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στο πράσινο μήλο, ρυθμίζουν τα υψηλά επίπεδα της χοληστερίνης κι εμποδίζουν τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες και, ταυτόχρονα, το κάλιο εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες οι οποίες προστατεύουν την καρδιά.

  • Πέψη

Η πηκτίνη, με τη σειρά της, ρυθμίζει τις εντερικές κινήσεις, καταπολεμά τον μετεωρισμό και βοηθάει στην αποβολή των άχρηστων ουσιών, τη στιγμή που περιορίζεται η παραγωγή γαστρικών υγρών και προλαμβάνονται ενοχλήσεις όπως η δυσπεψία και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

  • Εγκεφαλική υγεία

Οι ουσίες, όπως είναι η κατεχίνη, καθως και τα φλαβονοειδή, μαζί με τη βιταμίνη C και το μαγνήσιο, συνδράμουν στην ανανέωση των κυττάρων, την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατ' επέκταση την οξυγόνωση του εγκεφαλικού ιστού.

  • Δερματική υγεία

Το νερό που εμπεριέχεται στο πράσινο μήλο, κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη ενώ ενισχύεται κι η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.

  • Μείωση της οδοντικής πλάκας

Τα φυσικά οξέα καθαρίζουν τα δόντια, εξουδετερώνουν τα βακτήρια, ενισχύουν την παραγωγή σάλιου και ρυθμίζουν το επίπεδο pH του στόματος προλαμβάνοντας, έτσι, τη δυσάρεστη αναπνοή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ