Εύκολο & πεντανόστιμο! Σπαγγέτι με μελιτζάνες από την Ντίνα Νικολάου

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο. Χορταστική μακαρονάδα που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε μέτριους κύβους

400 γρ. σπαγγέτι Νο 6

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Πλένω καλά την μελιτζάνα και την κόβω σε μέτριους κύβους. Αλατίζω με μπόλικο αλάτι και αφήνω τη μελιτζάνα για μισή ώρα να βγάλει την πικρίλα της. Ξεπλένω καλά με κρύο νερό και στίβω να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό, αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω τα σπαγγέτι και τα αφήνω να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (υπολογίζω ότι στο τηγάνι θα πρέπει να χωράνε και τα ζυμαρικά) βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις μελιτζάνες και τηγανίζω ελαφρά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και της αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Ρίχνω στο τηγάνι το μπούκοβο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνω τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
Με μια μακριά τσιμπίδα, πιάνω τα σπαγγέτι και τα φέρνω στο τηγάνι. Μαζί θα παρασύρουν και νερό από το βράσιμο το οποίο θα βοηθήσει να δέσουν με τη σάλτσα. Ανακατεύω καλά και αφήνω τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό.
Σερβίρω σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζω με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ