«Όχι» της Αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για το «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας»

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή (19/05) συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό εισπράττοντας «όχι« από όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει από χθες (18/05) την πρόταση για «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας». Την ίδια στάση τήρησε κι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας: «Πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, αναθεώρηση του συντάγματος και ονομασία erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφέροντας, σύμφωνα με το iEfimerida: «Περιμένουμε την τελική συμφωνία. Πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής για την επίσημη τοποθέτηση». Κάθετα αρνητικός ήταν κι ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ακόμη κι αν είχαν λυθεί όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός κι η αλλαγή του Συντάγματος, διαφωνώ με το όνομα γιατί δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά εθνοτικό».

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος πρότεινε την ονομασία «Σκόπια». Ο ίδιος φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό: «Το "Μακεδονία του Ιλιντεν" είναι το χειρότερο από όλα τα άλλα ονόματα κι έπεσε στο τραπέζι για να "καεί". Στο τέλος το όνομα θα είναι το "Nova Makedonija"».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ