Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πιο χαλαρωτικό το μαγείρεμα από τον διαλογισμό ή το σεξ- Δείτε γιατί

Ισχυρό "όπλο" στην μείωση του στρες φαίνεται πως είναι η μαγειρική!

Αν θέλετε, λοιπόν, να χαλαρώσετε μετά από μία δύσκολη μέρα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ωραίο δείπνο για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Άλλωστε πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το μαγείρεμα λειτουργεί ως το καλύτερο αντικαταθλιπτικό.

Μια νέα βρετανική έρευνα έκανε ακόμη πιο συγκεκριμένες τις «θεραπευτικές» ιδιότητες του μαγειρέματος, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ψήσιμο φαγητών και γλυκών στο φούρνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες περισσότερο και από το σεξ!

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 Βρετανοί και οι δυο στους τρεις υποστήριξαν ότι το ψήσιμο φαγητών βελτιώνει τη διάθεσή τους και τους χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, όπως αναφέρει το valueforlife.gr.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όλη η διαδικασία του μαγειρέματος, από το ανακάτεμα των υλικών μέχρι τη μυρωδιά του φαγητού την ώρα που ψήνεται, έχει παρόμοια αποτελέσματα στη μείωση του άγχους με τον διαλογισμό.

(Photo: Pexels)

Η θετική επίδραση της μαγειρικής οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι συγκεντρωνόμαστε σε μια δραστηριότητα και ξεχνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Ξέρουμε ότι το 80% των ανθρώπων ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα, μια συνταγή όταν μαγειρεύει και αυτό του τραβά την προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια», εξήγησε η ελληνικής καταγωγής ψυχολόγος Linda Papadopoulos.

«Αυξάνει τη δημιουργική τους έκφραση, που έχει συνδεθεί με τη γενικότερη καλή κατάσταση του οργανισμού. Η μαγειρική δρα παρόμοια με τη σύνθεση μουσικής ή τη ζωγραφική. Μας βοηθάει να ξεχαστούμε και να συγκεντρωθούμε σε κάτι δημιουργικό» συνέχισε.

Πολλοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η μαγειρική και το ψήσιμο φαγητών και γλυκών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί στην κουζίνα έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων.

Παράλληλα, το σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό, ενώ η υγιεινή διατροφή πέρα από τη θετική επίδραση στο σώμα, κάνει καλό και στη διάθεση, καθώς ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που είναι η ορμόνη της ευτυχίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ