Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Θέλουμε βιώσιμη λύση στο Σκοπιανό που να αντέχει στον χρόνο»

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη, σήμερα (19/05) το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό, στη σκιά της αποκάλυψης του ονόματος «Δημοκρατίας της Ίλιντεν Μακεδονίας» που φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι από τον Ζόραν Ζάεφ.

«Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Υπερασπιζόμαστε μια εθνική γραμμή που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες και είναι είναι κτήμα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως εκείνων που έχουν διαχειριστεί μεγάλα θέματα. Θέλουμε να έχουμε μια λύση βιώσιμη που θα αντέχει στον χρόνο, δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και υπερασπιζόμαστε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Προϋπόθεση για λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση από την πλευρά των γειτόνων ώστε να φύγουν τα εμπόδια του αλυτρωτισμού. Η κυβέρνηση επιδιώκεται τη μέγιστη δυνατή συναίνεση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές, όμως στα εθνικά θέματα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να αντέχουν στον χρόνο και για να έχει και η Ελλάδα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ