Κάνεις καμάκι; Θα πληρώσεις!

Μετά τον έρωτα α λα γαλλικά, έρχεται και το πρόστιμο α λα γαλλικά.

Πρόστιμο €750 θα επιβάλλεται σε όποιον παρενοχλεί γυναίκες, στη Γαλλία, είτε λεκτικά είτε ακόμα και σφυρίζοντας σύμφωνα με νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε κι αφορά στην «ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια».

Ύστερα από πολλές καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς, η υπουργός Ισότητας, Μαρλέν Σιαπά τόνισε: «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι "θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω". Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι "Γάλλοι εραστές" κι ότι "σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα". Εμείς λέμε "όχι"».

Η αρχική πρόταση, πάντως, πριν από έναν χρόνο, αφορούσε πρόστιμο μόλις €90 κι αυτό θα επιβάλλεται για «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ