Final Four Ευρωλίγκας με ελληνικό ενδιαφέρον

Τέσσερις ομάδες, ένας «θρόνος».

Την Κυριακή (20/05) θα γνωρίζουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης της τρέχουσας σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ στη Γηραιά Ήπειρο. Το Final Four της Euroleague εντούτοις αρχίζει, σήμερα (18/05), στην πόλη του Βελιγραδίου με τη συμμετοχή της Ζαλγκίρις (Λιθουανία), της Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) και της Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία). Οι αναμετρήσεις θα γίνουν στη Štark Arena (πρώην Kombank Arena) χωρητικότητας περίπου 18.000 θέσεων.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) μεταξύ της Φενερμπαχτσέ και της Ζαλγκίρις. Η τουρκική ομάδα θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της και καθοδηγούμενη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με τον Κώστα Σλούκα στο ρόστερ της να αγωνιστεί σε έναν ακόμα τελικό. Για να φτάσει στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία της σε Final Four χρειάστηκε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της Μπασκόνια (Ισπανία) με 3-1 νίκες στα πλέι οφ.

Με το ίδιο σκορ, όμως, απέκλεισε -στα πλέι οφ- τον Ολυμπιακό κι η Ζαλγκίρις. Με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της, η λιθουανική ομάδα επιστρέφει σε Final Four ύστερα από δύο δεκαετίες. Στην τελευταία παρουσία της, το 1999, κατέκτησε τον τίτλο.

Ο έτερος ημιτελικός θα αρχίσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) με 16 τρόπαια στο παρκέ. Τα επτά από αυτά ανήκουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία θα παίξει για έβδομη διαδοχική φορά σε ημιτελικό, έχοντας στη σύνθεσή της τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ που θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη. Ο ρωσικός σύλλογος κατέκτησε, πιο πρόσφατα, το κύπελλο το 2016. Η ΤΣΣΚΑ, στα πλέι οφ, απέκλεισε την -επίσης ρωσική- Χίμκι με 3-1 νίκες.

Απέναντι στους Μοσχοβίτες, θα βρεθεί η πολυνίκης του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης, με 9 τρόπαια στη συλλογή της και πιο πρόσφατο εκείνο του 2015. Η ισπανική ομάδα αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, στην προηγούμενη φάση, με 3-1 νίκες θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε Final Four. Το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποτελέσει «επανάληψη» της μεταξύ τους αναμέτρησης για την τρίτη θέση της περσινής σεζόν. Προπονητής των Μαδριλένων είναι ο Πάμπλο Λάσο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ