Η μητέρα της Στέλλας Ακουμιανάκη στην δίκη: «Δεν αναγνώρισα την κόρη μου, είχε γίνει υδροκέφαλη...»

Η μητέρα της Στέλλας Ακουμιανάκη ξέσπασε σε κλάματα, κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ξεκίνησε χθες η εκδίκαση της υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που κατέληξε μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τον Απρίλιο του 2011, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πρώτη κατέθεσε η μητέρα της 16χρονης, η οποία ξέσπασε σε κλάμματα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η ίδια περιέγραψε τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα αλλά και το σοκ που ένιωσε την ώρα που την είδε στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Είχαμε πάει όλοι μαζί, οικογενειακώς στον Επιτάφιο. Όταν επιστρέψαμε η Στέλλα έβαλε τις πυτζάμες της και έπεσε για ύπνο. Όταν πήγα να την ξυπνήσω είδα πως έλειπε. Άρχισα να την παίρνω τηλέφωνα αλλά δεν την έβρισκα. Με πήραν από το νοσοκομείο και μου είπαν ότι η Στέλλα είναι εκεί. Ειδοποίησα τον άντρα μου και φύγαμε για το νοσοκομείο. Οι γιατροί μου είπαν ότι το παιδί το πήγαν στα επείγοντα με οξεία μέθη κι ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Εκεί ήταν και ο 17χρονος φίλος της ο οποίας είπε ότι την βρήκαν μεθυσμένη στα σκαλιά... Την είχαν σε ένα φορείο στο διάδρομο. Όταν την είδα δεν την γνώρισα. Το κεφάλι της ήταν πρησμένο, σαν υδροκέφαλο» τόνισε η ίδια, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίοι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους είχε επιβληθεί φυλάκιση τριάντα μηνών.

Για την υπόθεση είχαν επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ένας 28χρονος για τον βιασμό της 16χρονης, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 7 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ