Σε κατ' οίκον περιορισμό η παιδοκτόνος της Πετρούπολης, προφυλακίστηκε η μητέρα της- Σοκάρει η απολογία της 19χρονης

Όσα υποστήριξε στην απολογία της η 19χρονη που βρίσκεται πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η 19χρονη από την Πετρούπολη, που σκότωσε το μωρό της τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται από χθες το βράδυ σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ η μητέρα της, η οποία πέταξε το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια, προφυλακίστηκε.

«Εγώ το σκότωσα», φέρεται να είπε στην απολογία της η 19χρονη. «Ένιωθα πανικό, φόβο, ντροπή. Την ημέρα του τοκετού πονούσα πολύ. Είπα στον αδελφό μου ότι πονάω και μου είπε ότι θα φέρει τον γιατρό. Ένιωσα έντρομη, και του είπα να μην τον φέρει, γιατί το πρόβλημα ήταν μια κύστη και πέρασε», πρόσθεσε.

«Ήταν μία συγκλονιστική προσωπική στιγμή που είχα με το παιδί μου και τη ματαίωση του μητρικού ενστίκτου το οποίο αιφνιδίως μεταμορφώθηκε σε απειλή και τρόμο για μένα. Μου είπαν ότι συμβαίνει μία στις χίλιες. Ήμουν εγώ αυτή η μία φορά», υποστήριξε η ίδια, ενώ μίλησε και για την εγκυμοσύνη και τη γνωριμία της με τον πατέρα του παιδιού.

«Τον Μάιο του 2017 γνώρισα μέσω facebook ένα αγόρι. Βρεθήκαμε μία φορά μόνο. Συνέχισα κανονικά τη ζωή μου, έπαιρνα βάρος αλλά το απέδιδα στην υπέρβαρη φύση μου», είπε στον ανακριτή και επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε προανακριτικά σχετικά με το πότε αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη της.

Περιέγραψε τον εαυτό της ως άτομο χαμηλής αυτοεκτίμησης,  που είχε φτάσει να ζυγίζει 130 κιλά.

«Ήξερα ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορούσα να κάνω έκτρωση και αποφάσισα να μη μάθει κανείς τίποτα. Φορούσα φαρδιά ρούχα και είχα αποφασίσει πως θα γεννήσω μόνη. Ήλπιζα μόνο να μην βγει στραβά το παιδί, όπως είχα ακούσει ότι συμβαίνει καμιά φορά. Δεν είχα σκεφτεί μετά τι θα κάνω», περιέγραψε και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν την ημέρα του τοκετού.

Η μητέρα της 19χρονης αρνήθηκε τη συμμετοχή της στην «παιδοκτονία» και υποστηρίζει ότι έπειτα από παράκληση της κόρης της «από αισθήματα συμπόνιας προς το πρόσωπό της, καθώς τελούσε σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη, απέρριψα τη σακούλα στην οποία ήταν τοποθετημένο το νεκρό νεογνό σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντέλεσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της κόρης μου».

Η 54χρονη υποστήριξε ότι και η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, ενώ ισχυρίστηκε ότι πάσχει από κατάθλιψη τουλάχιστον από το 2012, όταν απεβίωσε ο σύζυγός της. Γι' αυτό το λόγο ζήτησε και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ