Αυτά τα ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες - Οι επιλογές που πρέπει να κάνετε για να μην πάρετε κιλά!

Στην πραγματικότητα 1 γραμμάριο αλκοόλ έχει 7 θερμίδες σε σύγκριση με μόνο 4 θερμίδες για ένα γραμμάριο υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες.

Τα νέα όμως είναι καλά γιατί με λίγο προγραμματισμό μπορείτε να αποφύγετε τη διατροφική καταστροφή και να επιλέξετε τα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες.

Μπύρα και κρασί. Αυτά τα δύο ποτά έχουν τις πιο λίγες θερμίδες μεταξύ των αλκοολούχων ποτών. Οι μπύρες που είναι ελαφριές έχουν συνήθως  λίγες  θερμίδες, 100 ανά  μπουκάλι (360 ml). Η κανονική μπύρα περιέχει περίπου 140 με 200 θερμίδες ανά μπουκάλι. Το κόκκινο και λευκό κρασί είναι επίσης σχετικά χαμηλό σε θερμίδες, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (150 ml) δίνει 83 και ένα ποτήρι λευκό ξηρό 82 θερμίδες. Ο επιδόρπιος οίνος περιέχει περίπου 165 θερμίδες ανά ποτήρι, γι αυτό καλύτερα να επιλέγετε ξηρές ποικιλίες.

Ανάμεικτα ποτά. Τα ανάμεικτα ποτά τείνουν να έχουν τις περισσότερες θερμίδες απ 'όλα, όμως μερικά αποτελούν καλύτερες επιλογές από κάποια άλλα. Για παράδειγμα ένα ποτήρι (240 ml)  ρούμι με κόκα κόλα περιέχει περίπου 100 θερμίδες, μια βότκα πορτοκάλι έχει 160 θερμίδες, ένα μαρτίνι περιέχει περίπου 150 θερμίδες. Ενώ 30 ml σκέτο ρούμι μας δίνει 64 θερμίδες και η σκέτη βότκα έχει 64 θερμίδες ανά 30 ml. Άρα, η ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε καθορίζει και την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται.

Το νερό. Αντικαταστήστε τα ανθρακούχα ποτά, με ή χωρίς θερμίδες, με το νερό. Δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι δροσιστικό και κάνει καλό στον οργανισμό. Πίνοντας δύο ποτήρια πριν το φαγητό, θα σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι πιο γρήγορα, αναφέρει το jenny.gr.

Χυμός φρούτων εμπορίου. Ο χυμός είναι υγιεινός αλλά έχει θερμίδες. Αυτό μας δημιουργεί δίλημμα, θέλουμε τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία, αλλά όχι τη ζάχαρη που περιέχει. Γι΄ αυτό προτιμήστε φρέσκους χυμούς ενώ αν πιείτε συσκευασμένο προσέξτε να είναι 100% χυμός φρούτων και όχι νέκταρ.

Χυμός Λαχανικών. Ο χυμός λαχανικών είναι πολύ υγιεινός, θρεπτικός και έχει μισές θερμίδες από τον χυμό φρούτων. Ένα φλιτζάνι χυμό τομάτας έχει 41 θερμίδες σε σύγκριση με τις 122 θερμίδες που έχει ο χυμός πορτοκάλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ