Ω Θεέ μου, διαβάστε τι λέει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ: «Η μητέρα μου πολεμούσε να μεγαλώσει 3 παιδιά με δύναμη λέαινας, χωρίς τις γυναίκες- απροστάτευτοι- είμαστε το αδύναμο φύλο»

Ύμνος στη γυναίκα από τον μοναδικό Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Στις Κάννες, όπου πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το 71ο Φεστιβάλ, βρίσκεται ο Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί, που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ Καννών, μαζί με τον Ρικάρντο Νταρίν, αλλά και την σύζυγό του, Πενέλοπε Κρουζ. 

Ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε στο Flix και μοιράστηκε, μεταξύ άλλων, τις σκέψεις του για την γυναίκα.

«Εάν ο κόσμος εξαρτώταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι' αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός. Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας...» τόνισε ο Μπαρδέμ, ενώ συμπλήρωσε «Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ' αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του '60, χειρότερα από πόρνη. Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ