Καρέ- καρέ η επίσκεψη Καρόλου & Καμίλας στην Κρήτη: Η ξενάγηση στην Κνωσό & το κρητικό γλέντι στις Αρχάνες (ΦΩΤΟ)

Στην Κρήτη ταξίδεψαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής τους στη χώρα μας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, έφτασαν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν τις 12.30.

Πρώτη στάση της επίσκεψης, στην Κνωσό όπου στην προτομή του αρχαιολόγου που την ανακάλυψε Άρθρουρ Εβανς, έγινε ανταλλαγή δώρων. Στον πρίγκιπα Κάρολο, δόθηκε δώρο ένα μινωικό κύπελλο και στην Καμίλα μια καρφίτσα, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το οποίο δημοσίευσε και τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στη Μεγαλόνησο.

Ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο όπου τους ξενάγησε η υπουργός πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και η Χανιώτισσα γενική γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη. Στο παρασκήνιο της επίσκεψης, ο Κάρολος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος για τον επερχόμενο γάμο του μικρότερου γιου του, Πρίγκιπα Χάρι και δήλωσε πανέτοιμος!

Μετά την περιήγηση, η Δούκισσα της Κορνουάλης συνομίλησε με παιδιά δημοτικού που βρέθηκαν στο σημείο και δέχτηκε με ευχαρίστηση τις ζωγραφιές τους, ενώ ο Κάρολος συζητούσε με διάφορους τουρίστες.

Στη συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος χωρίστηκε. Ο Κάρολος περιηγήθηκε στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, που πραγματοποιεί από τα χρόνια του Έβανς την ανασκαφική έρευνα στην Κνωσό, ενώ η Καμίλα μετέβη στην ενδοχώρα και το Οινοποιείο Λυραράκη.

Αυτή τη στιγμή, το πριγκιπικό ζεύγους βρίσκεται στις Αρχάνες όπου θα ενημερωθεί από τους ανθρώπους της αναπτυξιακής Ηρακλείου για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.

Ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό κρητικό γλέντι στην πλατεία των Αρχανών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ