5 λόγοι που το κινητό σου αργεί να φορτίσει

Τα σημερινά smartphones είναι σαν μικροί υπολογιστές, με πολλές δυνατότητες αλλά και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Για αυτό, άλλωστε, και έχουν προηγμένες τεχνολογικά μπαταρίες, οι οποίες αντέχουν στις ενεργειακές απαιτήσεις ενός σύγχρονου smartphone. Όσο, όμως, παλιώνει ένα κινητό, τόσο περισσότερο εξασθενεί η μπαταρία του και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φορτιστεί πλήρως.

Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που το κινητό σου αργεί να φορτίσει;

Κακής ποιότητας αξεσουάρ
O κυριότερος λόγος που το κινητό σου δεν φορτίζει τόσο γρήγορα όσο παλιά, είναι ότι έχεις κακής ποιότητας φορτιστή και καλώδιο USB. Ο μετασχηματιστής, τα καλώδια και τα βύσματα ενός φορτιστή ταλαιπωρούνται πολύ, ειδικά αν τον χρησιμοποιούν κι άλλοι στο σπίτι για να φορτίσουν τα δικά τους κινητά. Τα καλώδια των φορτιστών συχνά τσακίζουν, στραβώνουν, πατιούνται, ακουμπάνε πάνω σε ζεστές επιφάνειες, μπαίνουν σε ακατάλληλες πρίζες και ανεβάζουν θερμοκρασία και πολλά άλλα. Άρα, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, άλλαξε φορτιστή και δες αν το πρόβλημα λύθηκε. Επίσης, είναι πολύ καλύτερο να φορτίζεις το κινητό σου από ηλεκτρική πρίζα και όχι μέσω θύρας υπολογιστή.

Πρόβλημα με τη θύρα
Η θύρα φόρτισης του κινητού μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα, λόγω της καθημερινής χρήσης. Έλεγξε αν υπάρχουν σημάδια σκουριάς ή αν έχει στραβώσει κάτι. Χρησιμοποίησε φακό και μεγεθυντικό φακό για να δεις καλύτερα στο εσωτερικό της θύρας, ώστε να ανακαλύψεις ίχνη φθοράς ή κάτι που να εμποδίζει τη σωστή επαφή με το φορτιστή.

Εφαρμογές που τρέχουν στο Background
Ένα τηλέφωνο που αργεί να φορτιστεί, συνήθως ξεφορτίζεται πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιείται. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι οι εφαρμογές που τρέχουν στο background. Τόσο τα iPhone όσο και τα Android έχουν εργαλεία στις ρυθμίσεις, που σου επιτρέπουν να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και να τις αφαιρέσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η διάρκεια και οι επιδόσεις της μπαταρίας σου θα βελτιωθούν, tsemperlidou.gr.

Παλιά μπαταρία
Αν έχεις εξαντλήσεις όλες τις άλλες πιθανότητες, τότε αυτό που μπορεί να φταίει και η μπαταρία σου αργεί να φορτίσει, είναι η παλαιότητά της. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν διαρκούν για πάντα και αντέχουν για ένα συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων. Οπότε μπορεί να ήρθε η ώρα, απλά να αλλάξεις μπαταρία στο κινητό σου.

Το πρόβλημα είσαι εσύ και η κακή χρήση που κάνεις στο κινητό σου
Μήπως χρησιμοποιείς το κινητό σου ακόμα κι όταν αυτό φορτίζει; Μήπως είσαι με τις ώρες στο Facebook, ενώ ταυτόχρονα η μπαταρία σου προσπαθεί να φορτίσει; Τέτοιους είδους εφαρμογές εξαντλούν τη μπαταρία σου, οπότε δικαιολογημένα καθυστερεί να φορτίσει. Κάνε ένα μικρό διάλλειμα, κλείσε για λίγο εντελώς το κινητό σου και θα δεις ότι η μπαταρία σου θα φορτίσει πιο γρήγορα.

Αν φυσικά έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία, είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό κατάστημα για έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ