"Φλέγεται" η Μέση Ανατολή: Επίθεση με ρουκέτες τη νύχτα από το Ιράν & η απάντηση του Ισραήλ

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στη Μέση Ανατολή...

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για την Μέση Ανατολή.

20 ιρανικές ρουκέτες έπληξαν προκεχωρημένες ισραηλινές δυνάμεις στα υψίπεδα του Γκολάν, ενώ οι Ισραηλινές δυνάμεις "απάντησαν" με την εκτόξευση πυραύλων στις περιοχές κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, αλλά και υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών που βομβάρδισαν θέσεις στη Δαμασκό.

Τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν ήταν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Αυτή ήταν η πρώτη απευθείας επίθεση από το Ιράν κατά ισραηλινών δυνάμεων κι όχι μέσω της Χεζμπολάχ, σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης των δύο χωρών.

Από τις 20 ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι ιρανικές δυνάμεις Κουντς, κάποιες αναχαιτίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Δεν υπήρξαν θύματα, ενώ οι υλικές ζημιές στις ισραηλινές θέσεις στο κατεχόμενο τμήμα του Γκολάν ήταν «περιορισμένες».

(Photo: Reuters)



Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν τουλάχιστον μια από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατο.



Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κάτοικοι στη Μετούλα, στα σύνορα με τον Λίβανο, έλαβαν οδηγία να σπεύσουν στα καταφύγια, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.



Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, επικαλούμενο το επιτελείο, ανέφερε ότι ισραηλινά μαχητικά πέταξαν μέσα στον λιβανέζικο εναέριο χώρο, πάντως κατόπιν βγήκαν από αυτόν.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον στρατηγό Κασέμ Σολεϊμάνι, επικεφαλής της μονάδας εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης, ότι διέταξε την επίθεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η επιχείρηση αυτή έγινε «υπό τις διαταγές και τη διοίκηση του Κασέμ Σολεϊμανί και δεν πέτυχε τον στόχο της», είπε ο ταξίαρχος Κόρνικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε δημοσιογράφους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ