Υπερψηφίστηκε από την Βουλή η δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Με ψήφους 161 υπέρ και 103 κατά, το άρθρο 8 εγκρίθηκε από την Βουλή.

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο 8 οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης απείχαν.

Ως απών καταγράφηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έφτασε καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Επίσης απόντες ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Άννα Βαγενά και η  Νίνα Κασιμάτη.

Από τη Νέα Δημοκρατία "Ναι" ψήφισαν η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Κατερίνα Μάρκου και η Νίκη Κεραμέως. Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Απο την Δημοκρατική Συμπαράταξη, την αποχή επέλεξαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Μιχάλης Τζελέπης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ο  Γιώργος Καρράς.

Τέλος, από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που ψήφισαν υπερ της ρύθμισης, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ