Eurovision: Όλο το παρασκήνιο για το πως η Ελλάδα απέτυχε- Καλπάζει η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα

Όλο το παρασκήνιο του χθεσινού ημιτελικού...

Ο Α' Ημιτελικός της Eurovision πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι "Όνειρό μου" να μην καταφέρνουν να πάρουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η χώρα μας μένει για δεύτερη φορά εκτός τελικού, μετά το 2016, που αποκλείστηκε και πάλι συμμετέχοντας με το τραγούδι Utopian Land των Argo.

Στην αντίπερα όχθη, η εκπρόσωπος της Κύπρου, Ελένη Φουρέιρα, όχι απλά κατάφερε να περάσει στον τελικό, αλλά πλέον θεωρείται και φαβορί για τη νίκη. 

Η ελληνική συμμετοχή είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα από τη στιγμή που έφτασε στη Λισαβόνα, μέχρι και την ημέρα του ημιτελικού.

Η Γιάννα Τερζή αντιμετώπισε σειρά τεχνικών προβλημάτων, με τα μεγαλύτερα εξ αυτών να ξεκινούν από τη δεύτερη κιόλας πρόβα. Εκεί, η σκηνοθετική ομάδα της διοργάνωσης μάλλον δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να δείξει η Ελλάδα επί σκηνής, όπως αναφέρει το in.gr.

Το κακό είχε ήδη γίνει για την Ελλάδα, αφού από την 6η θέση, στην οποία ξεκινήσαμε, βρισκόμασταν ήδη εκτός 10άδας.

Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα ζήτησε και τρίτη πρόβα, αίτημα το οποίο οι διοργανωτές -περίπου- δέχτηκαν. Συμφώνησαν, δηλαδή, με την Ελλάδα να γίνει μια τρίτη έκτακτη πρόβα χωρίς κόσμο στο στάδιο, όμως την Σάρα Κλάρο, τραγουδίστρια του πορτογαλικού τραγουδιού να ερμηνεύει το «Όνειρο μου», μόνο και μόνο για τις τεχνικές πρόβες, καθώς έκριναν ότι θα ήταν άδικο για τις άλλες χώρες.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της μετάδοσης οι διοργανωτές τα έκαναν «σαλάτα» με το όνομα της, αφού την παρουσίασαν ως… Γιάννη Τερζή.

Παρ’όλα αυτά η τραγουδίστρια άφησε πίσω της την… κακή ενέργεια και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό πάνω στη σκηνή της Altice Arena, όμως φαίνεται ότι δεν κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικές επιτροπές.

Με τις δύο πρώτες πρόβες να έχουν τόσα προβλήματα και την τρίτη να είναι «κεκλεισμένων των θυρών» η πτώση της Ελλάδας στα στοιχήματα έδειχνε αναπόφευκτη. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό, από τη 10η και 11η θέση που είχε βρεθεί, το ελληνικό τραγούδι έπσε στη 16η και στη συνέχεια τη 18η με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού.

Όσον αφορά την τραγουδίστρια, έφυγε από την αρένα φανερά εκνευρισμένη και δακρυσμένη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «τι συνέβη» και φτάσαμε στον αποκλεισμό, εκείνη απάντησε: «Πού να ξέρω, ρε παιδιά; Πρώτη φορά έρχομαι κι εγώ», ενώ δεν απάντησε σε καμία άλλη ερώτηση.

Από την άλλη πλευρά η Ελένη Φουρέιρα, καλπάζει προς τη νίκη με το τραγούδι «Fuego»!

Η κυπριακή συμμετοχή ακολούθησε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από αυτόν της ελληνικής συμμετοχής.

Δηλαδή, το «Fuego» ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, με τις στοιχηματικές να τους εμφανίζουν ακόμα και στην 24η θέση λίγες ημέρες πριν οι χώρες ξεκινήσουν το ταξίδι για την Πορτογαλία.

Η κατάσταση άλλαξε όταν η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε στη σκηνή για τις πρόβες. Το λαμπερό κορμάκι σε χρυσές αποχρώσεις, οι τέσσερις χορεύτριες και το πολύ δυνατό χορευτικό, έφεραν αστραπιαία άνοδο της Κύπρου.

Λίγες μέρες πριν τον τελικό την έδιναν ως 4ο φαβορί για να κερδίσει τη Eurovision. Τη μέρα του ημιτελικού ήρθε η μεγάλη έκπληξη, αφού η Ελένη Φουρέιρα είδε το όνομα της στην πρώτη θέση με τα φαβορί για νίκη, θέση την οποία διατηρεί και σήμερα, ενώ μάλιστα έχει αρχίσει να αυξάνει τη διαφορά της.

Το αρχικό- απόλυτο- φαβορί του φετινού διαγωνισμού, το Ισραήλ, έχει πέσει πλέον στην τέταρτη θέση, ενώ απειλή για την Κύπρο και την Ελένη Φουρέιρα αποτελεί ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, νικητής του 2009, ο οποίος επιστρέφει εκπροσωπώντας τη Νορβηγία με το τραγούδι "That's How You Write a Song". Στην τρίτη θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα προγνωστικά η Γαλλία, με το "Mercy". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ