Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης- Ποιος αναλαμβάνει προσωρινά

Εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα με την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας φέρεται να δέχτηκε πιέσεις από το ΤΧΣ προκειμένου ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, να υποβάλει την παραίτησή του, το οποίο και έπραξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας συγκλήθηκε εκτάκτως και ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον πρόεδρο της Τράπεζας, Κώστα Μιχαηλίδη, ότι ο κ. Φραγκιαδάκης, η θητεία του οποίου έληγε κανονικά σε δύο μήνες, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως αναφέρει το capital.gr.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης, ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας ότι στη θέση του κ. Φραγκιαδάκη, αναλαμβάνοντας όχι τον τίτλο αλλά διευρυμένες αρμοδιότητες, τοποθετείται ο κ. Παύλος Μυλωνάς, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. 

(Ο Παύλος Μυλωνάς)

Η αντικατάσταση αυτή θα ισχύσει μέχρι τη γενική συνέλευση της Τράπεζας που είναι προγραμματισμένη για το Ιούνιο. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΧΣ σχετικά με την παραίτηση του Λ. Φραγκιαδάκη αναφέρει: "To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρακολουθεί στενά τις Διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 40,39% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το Ταμείο σέβεται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, το οποίο χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του".

Σημειώνεται ότι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2015. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας το 1996, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων. Κατά την περίοδο 2003 – 2009 κατείχε τη θέση του GroupTreasurer του Ομίλου, ενώ το 2009 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγοράς.

Η ανακοίνωση της τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ύστερα από τη συμπλήρωση πλήρους θητείας και εποικοδομητικής συνεργασίας τριών ετών.

Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας τον Μάρτιο του 2015 σε μία περίοδο κρίσιμη για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, εκπληρώνοντας σημαντικό έργο για την επιτυχή εκτέλεση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και την απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει τώρα σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέας στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μιλώντας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τριετία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη εφαρμογής νέου στρατηγικού σχεδίου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και του Ομίλου προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως, σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και η σύνθεση του πλέον έχει ως εξής: 

- κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος
- κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος, ο οποίος και θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση
- κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος,
Εκτελεστικό μέλος
- κα Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
- κ. Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
- κ. Χάρης Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
- κ. Andrew McIntyre, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
- κα Eva Cederbalk, Μη εκτελεστικό μέλος
- κα Παναγιώτα Ιπλιξιάν, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου.

Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου λήγει κατά την προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Τέλος, ο κ. Παύλος Μυλωνάς μετά την ανάθεση σε αυτόν καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την έναρξη και εκτέλεση του έργου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας, του οποίου έργου θα ηγηθεί ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ