Συνεχίζεται το "θρίλερ" με την υπόθεση του Δημήτρη Γραικού- Τι είπε η σύζυγός του

Το θρίλερ της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου από την Θεσσαλονίκη συνεχίζεται...

Μια βραδιά γεμάτη ένταση είχαμε χθες στο «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε για μια ακόμα φορά το θρίλερ του Γραικού.

Η εκπομπή παρουσίασε τις τελευταίες έρευνες από τους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ στον βάλτο, σε μια προσπάθεια να δουν αν το μεταλλικό αντικείμενο που είχαν εντοπίσει, ήταν η πόρτα του αυτοκινήτου του αγνοούμενου κτηνοτρόφου.

Τελικά ήταν πόρτα αλλά όχι του αγροτικού αυτοκινήτου που μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Τι είπε η σύζυγος του Γραικού στο «Τούνελ»

Στη συνέχεια το στούντιο πήρε φωτιά όταν η σύζυγος του αγνοούμενου Δέσποινα, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή, μετά από πολύ καιρό σιωπής.

Αρχικά διευκρίνισε πως το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται η ίδια ή τα παιδιά της στους τόπους που πραγματοποιούνται έρευνες, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται.

«Οι έρευνες είναι έργο της αστυνομίας και δεν είναι δική μου δουλειά να βγαίνω στα κανάλια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, καθώς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δημοσιοποιηθεί ο πόνος ο δικός μου ή της οικογένειας μου, μόνο και μόνο για να γίνουμε στόχος κακεντρεχών σχολίων. Στις έρευνες πήγαινε ο κουνιάδος μου, γιατί έπρεπε να πάμε όλοι;», αναρωτήθηκε.

Για την ίδια είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και το να βρίσκεται στη ζωή ο σύζυγος της.

«Ψυχίατροι με τους οποίους έχω μιλήσει μου είπαν πως εσωστρεφείς άνθρωποι σαν τον Δημήτρη μπορούν να στήσουν μόνοι τους την εξαφάνιση τους. Δεν αποκλείω τίποτα».

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται πως τον έχουν δει.

Τόνισε πως το ποσό των δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ που φέρεται να πήρε από τον έμπορο τη μοιραία μέρα, δεν ήταν τόσο σημαντικό για να τον σκοτώσουν.

«Γνωρίζοντας καλά τον σύζυγο μου μπορώ να καταλάβω πόσο τον είχε ενοχλήσει το γεγονός του χωρισμού μας για κάποιους μήνες. Ήταν φοβερά εγωιστής».

Μετά από κάποιες στιγμές έντασης με τον νομικό εκπρόσωπο των αδελφών του Γραικού, τα πνεύματα με την παρέμβαση της Αγγελικής Νικολούλη, ηρέμησαν.

Ο κ. Διαλυνάς την κάλεσε να συνεργαστούν εφόσον έχουν κοινό στόχο να μάθουν τι απέγινε ο Γραικός και εκείνη συμφώνησε.

«Αλλάζουμε στάση, είμαστε πλέον σε θέση μάχης. Να θυμίσω ότι ο Εισαγγελέας όταν διαβίβασε τη δικογραφία στο Ανθρωποκτονιών, έδωσε εντολή όποιο στοιχείο προκύψει από την έρευνα μας να το δίνουμε προς εξέταση.

Πρόσφατα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στον Αξιό, όπου είχαμε ψάξει εμείς πριν από επτά μήνες με ειδικό εξοπλισμό. Στο τελευταίο σημείο που οδηγηθήκαμε μετά από μαρτυρία που έφθασε στο «Τούνελ», πήραν καταθέσεις από μάρτυρες και περιμέναμε να ψάξουν το βάλτο. Τελικά πήγαμε εμείς με δικά μας έξοδα και κίνδυνο της ζωής μας.

Αναγκαστήκαμε με επίσημο έγγραφο να ζητήσουμε από τις Αρχές να πάρουν έναν σκληρό δίσκο που περιέχει υλικό κάμερας ασφαλείας, για να εξεταστεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Είναι ανήκουστο που μέχρι σήμερα δεν είχε ερευνηθεί, καθώς η κάμερα βρίσκεται σε καίριο σημείο. Αν οι Αρχές παρουσιάσουν αδυναμία, έχω ήδη συνεννοηθεί το υλικό να σταλεί σε ειδικά εργαστήρια στην Αμερική και στην Αγγλία. Σε παλιότερη έρευνα μας με ιδιωτικές εταιρείες για να βρούμε υλικό από δορυφόρους, δυστυχώς δεν είχαμε αποτελέσματα που ταίριαζαν με την ημερομηνία και την  ώρα της εξαφάνισης.

Έχω υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να βρούμε υλικό από στρατιωτικό δορυφόρο και ελπίζω σε θετική ανταπόκριση», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

Τα αδέλφια του Δημήτρη Γραικού μαζί με τον νομικό τους εκπρόσωπο και τα έμπειρα μέλη του ΟΦΚΑΘ, αποφάσισαν να ερευνήσουν τον βάλτο για να πάρουν την απάντηση. Στις πρώτες έρευνες στο σημείο, ο ανιχνευτής μετάλλων εντόπισε ένα μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο, ενώ σε κοντινή απόσταση είχε βρεθεί ένα παλιό ανδρικό μπλουζάκι που παραδόθηκε τότε στις Αρχές για να εξεταστεί.

Στον τόπο οδηγήθηκαν μετά από μια μαρτυρία που έφθασε στην εκπομπή και σήμανε συναγερμό. Κάποιοι με ένα αγροτικό αυτοκίνητο κινήθηκαν ύποπτα κοντά στο απομονωμένο έλος  έξω από το Ανατολικό, τις επίμαχες μέρες που χάθηκε ο Γραικός.

Όταν η στάθμη του νερού έπεσε αρκετά μισθώθηκε ειδικός γερανός που έφτασε στον τόπο. Στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο δεκαέξι ατόμων. Κατά τη διάρκεια των ερευνών δύο ύποπτα άτομα με μηχανή παρακολουθούσαν από μακριά.

Η δύσκολη επιχείρηση διήρκησε πολλές ώρες και στην όχθη του έλους περίμενε ο αδελφός του αγνοούμενου που παρά τη ζέστη και τη βεβαρημένη υγεία του, αγωνιούσε για την εξέλιξη.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια οι ερευνητές του ΟΦΚΑΘ κατάφεραν να εντοπίσουν το μεταλλικό κομμάτι. Διαπίστωσαν  πως επρόκειτο για μια παλιά μεταλλική πόρτα που στη βάση της είχε τσιμέντο. Όπως διευκρινίστηκε αργότερα ήταν ειδική κατασκευή που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες στην καλλιέργεια ρυζιού για πότισμα. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι άλλο μπορεί να κρύβει στη λάσπη του ο μεγάλος σε έκταση βάλτος.

«Θα ψάξουμε κι άλλα σημεία. Ερευνούμε σταδιακά γιατί η επιχείρηση είναι τεράστια και απαιτεί οργάνωση και πολλά έξοδα», ανέφερε στο «Τούνελ» κ. Διαλυνάς.

Η αρχή του θρίλερ

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του, ούτε το αυτοκίνητο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ