Αποκλειστικό : Πέννυ Παυλίδου και το «Love Skirts»: Το πρώτο ελληνικό online store για sur-mesure φούστες

Η Πέννυ Παυλίδου μας ξεναγεί στον κομψό κόσμο των Love Skirts και μας λέει πως μπορείς να φτιάξεις την φούστα των ονείρων σου

Όταν ανακάλυψα το Love Skirts ενθουσιάστηκα. Βρήκα πολύ πρωτοποριακή την ιδέα: Να μπορείς να μπεις σε ένα site και να σχεδιάσεις την «φούστα των ονείρων σου» ακριβώς όπως την θέλεις έχοντας την δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες πατρόν που κολακεύουν όλους τους σωματότυπους και ποιοτικά υφάσματα, δυσεύρετα στην εγχώρια αγορά.

Η κυρία που είχε αυτή την λαμπρή «fashion» ιδέα, είναι η Πέννυ Παυλίδου.

*«Έχουμε στείλει φούστα μέχρι και σε Ελληνίδα που επικοινώνησε μαζί μας από την Ελβετία»

Tο Loveskirts.gr, το πρώτο ελληνικό online store για sur-mesure φούστες έχει την έδρα του στην Πλατεία Καρύτση, σε έναν χώρο που ασχολείται πολλές δεκαετίες με τη μόδα.  Η οικογενειακή επιχείρηση «Κανελλόπουλος» μετράει περίπου 90 χρόνια με ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαθέτει μια τεράστια ποικιλία 100% βρετανικών υφασμάτων εκλεκτής ποιότητας  κάθε είδους,  με σήμα κατατεθέν τα Liberty of London.

*«το να δημιουργείς κάτι καινούργιο δεν είναι ποτέ μια εύκολη διαδικασία. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν κυρίως το να επιλέξω συνεργάτες με τους οποίους θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα για κάθε φούστα που θα δημιουργούσαμε»

Η ενασχόληση της Πέννυς Παυλίδου με τη μόδα δεν είναι καινούργια. H θεία της, Αγγελική Κανελλοπούλου, εργάστηκε ως σχεδιάστρια στον οίκο Christian Dior στο Παρίσι, ενώ παράλληλα με το κατάστημα υφασμάτων και έτοιμων ενδυμάτων η μητέρα της με τις δύο αδελφές της , στις οποίες ανήκε και το κατάστημα είχαν ανοίξει και οίκο υψηλής ραπτικής ο οποίος λειτούργησε από τη δεκαετία του ’70 έως τα μέσα του ’90.

* «Το Love skirts, είναι «Made in Greece» γιατί είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ως συνέχεια μιας ελληνικής επιχείρησης με μεγάλη παράδοση και γιατί όλα τα ρούχα ράβονται εδώ από Έλληνες».

*«Το loveskirts.gr απευθύνεται ανεξαρτήτως ηλικίας σε γυναίκες που δίνουν σημασία στη ποιότητα, που είναι ενημερωμένες για τη μόδα σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, που έχουν εκλεπτυσμένο γούστο και που γενικότερα δίνουν σημάδια στο σωστό ράψιμο, την καλή εφαρμογή ενός ρούχου και επιλέγουν την ποιότητα κ όχι την ποσότητα»

Ζητήσαμε από την Πέννυ Παυλίδου να μας μιλήσει και να μας ξεναγήσει στον κομψό κόσμο των «Love skirts»

*“η Ελληνίδα ήταν και πάντα θα είναι κομψή, άλλωστε μέσα από την ιστορία μας και τη κουλτούρα μας έχουμε μοναδικές παραστάσεις ώστε να έχουμε μια πολύ καλή αισθητική”.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας λέει την ιστορία των «Love Skirts», μας εξηγεί πως μπορεί η «πάντα κομψή Ελληνίδα» να δημιουργήσει την φούστα των ονείρων της, μας εξηγεί πως μπορεί ένα ποιοτικό «Taylor made» προϊόν να είναι προσιτό για όλους και φυσικά μας εμπιστεύεται τα μελλοντικά της «fashion» σχέδια.

*”η γυναικεία επιχειρηματικότητα ανθίζει στη χώρα μας και θα ανεβεί ακόμα περισσότερο, ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η κρίση δημιουργεί πέρα από προβλήματα πολλές φορές και ευκαιρίες” 

Η Πέννυ Παυλίδου

 

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

Δημιουργήσατε  ένα πολύ πρωτοποριακό και φιλόδοξο project, το  Love Skirts. Πως γεννήθηκε η ιδέα;

Η ιδέα του loveskirts.gr ξεκίνησε από εμένα την ίδια καθώς πάντα με κολάκευαν πολύ περισσότερο οι φούστες και τα φορέματα παρά τα παντελόνια. Επιπλέον επειδή ήθελα την τέλεια εφαρμογή που να κολακεύει τον μεσογειακό μου σωματότυπο, αυτό ήταν κάτι που δεν έβρισκα πάντα εύκολα στο ύφασμα, σχέδιο κ αποχρώσεις που ήθελα. Επομένως ας πούμε ότι ξεκίνησε επειδή άρχισα να δημιουργώ κάποια σχέδια φούστας για εμένα την ίδια.

Ποια ήταν τα δύσκολα και τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;

Γενικά το να δημιουργείς κάτι καινούργιο δεν είναι ποτέ μια εύκολη διαδικασία. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν κυρίως το να επιλέξω συνεργάτες με τους οποίους θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα για κάθε φούστα που θα δημιουργούσαμε. Το πιο εύκολο κομμάτι ήταν ότι είχα και έχω απεριόριστη καθοδήγηση από την οικογένεια μου ώστε να κάνω τη σωστή επιλογή συνεργατών

Εμείς λέμε τη στήλη μας «Made in Greece» το δικό σας δημιούργημα πόσο «Made in Greece» είναι;

Το Love skirts, είναι «Made in Greece» γιατί είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ως συνέχεια μιας ελληνικής επιχείρησης με μεγάλη παράδοση και γιατί όλα τα ρούχα ράβονται εδώ από Έλληνες. Επίσης κάποια από τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι ελληνικά.

 

Η οικογένεια σας έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο της μόδας. Μεγαλώνοντας ανάμεσα σε σκίτσα μόδας και ποιοτικά υφάσματα και ταξιδεύοντας σε μεγάλες εκθέσεις μόδας στο εξωτερικό πως διαμορφώθηκε η αισθητική σας και οι απαιτήσεις σας από το τελικό αποτέλεσμα ενός ρούχου;

Οπωσδήποτε όλες οι παραστάσεις που έχω από την παιδική μου κιόλας ηλικία σε σχέση με τη μόδα, τη δημιουργία ενός ρούχου από το μηδέν και την αισθητική με την οποία έρχεται κάποιος σε επαφή όταν ταξιδεύει στις πρωτεύουσες της ευρωπαϊκής μόδας -Λονδίνο, Παρίσι και Μόναχο- σίγουρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πως αντιλαμβάνεται τη μόδα. Η αισθητική μου σίγουρα διαμορφώθηκε σε τεράστιο βαθμό από όλες αυτές τις παραστάσεις αλλά και από την εμμονή και τη συνέπεια της οικογενειακής επιχείρησης να παραδίδει πάντα σε μια γυναίκα κάτι το οποίο θα την κολακεύει και θα της εφαρμόζει άψογα, πάντα με αδιαπραγμάτευτη την ποιότητα των υφασμάτων.

 

 Cinderella Maxi Celestial Silk

 

Περιγράψτε μας τους τρόπους που μπορεί η Ελληνίδα να δημιουργήσει τη δική της φούστα μέσω του Love Skirts

Μια ελληνίδα μπορεί να δημιουργήσει τη φούστα των ονείρων της με δυο τρόπους. Μπορεί είτε να έρθει από το κατάστημα μας όπου είναι και το showroom με τις φούστες και τα φορέματα μας και να δοκιμάσει όλα τα δείγματα, να δει τι της πηγαίνει και στη συνέχεια να διαλέξει ύφασμα ώστε να της φτιάξουμε το σχέδιο που θέλει στο μήκος που θέλει με το ύφασμα που θέλει, αφού της πάρουμε τα μέτρα. Διαφορετικά μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο online, δίνοντας μόνη της τις μετρήσεις της. Σε περίπτωση που φοβάται να πάρει το ρίσκο να μετρηθεί μόνη της ή δεν είναι σίγουρη για την εφαρμογή που θα έχει το ρούχο πάνω της και δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει από το χώρο μας τότε παρέχουμε πλήρη καθοδήγηση τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω βίντεο κλήσης ώστε να μην έχει καμία απορία και να αποφασίσει ότι θέλει. Έτσι έχουμε στείλει φούστα μέχρι και σε Ελληνίδα που επικοινώνησε μαζί μας από την Ελβετία. 

Cinderella Maxi Victorian Rose

 

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το Love skirts; Σε ποιες ηλικίες και ποια budjet;

Το loveskirts.gr απευθύνεται ανεξαρτήτως ηλικίας σε γυναίκες που δίνουν σημασία στη ποιότητα, που είναι ενημερωμένες για τη μόδα σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, που έχουν εκλεπτυσμένο γούστο και που γενικότερα δίνουν σημάδια στο σωστό ράψιμο, την καλή εφαρμογή ενός ρούχου και επιλέγουν την ποιότητα κ όχι την ποσότητα. Σίγουρα απευθυνόμαστε σε ένα niche market, ωστόσο το budget είναι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα θα έλεγα value for money για ένα tailormade προϊόν. Μια tailormade φούστα μας ξεκινά στα 65 ευρώ και συνήθως φτάνει τα 125 ευρώ επομένως δε νομίζω ότι μιλάμε για κάτι απαγορευτικό, ειδικά σε σχέση με τις τιμές που βλέπουμε σε ρούχα καταστημάτων τα οποία δεν είναι καν tailormade.

Γιατί επιλέξατε τις φούστες; Θεωρείτε ότι είναι θηλυκές και κολακεύουν το μεσογειακό σωματότυπο;

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε  από τις φούστες διότι όντως κολακεύουν τις μεσογειακές γυναίκες και όχι μόνο βέβαια αλλά όπως και να το κάνουμε εμείς οι Ελληνίδες είμαστε στην πλειοψηφία μας μεσογειακές. Αλλά τελικά πλέον έχουμε επεκταθεί και στα φορέματα που είναι κ αυτά φανταστικά!  Κολακεύουν απίστευτα  όλους τους σωματότυπους ανάλογα το σχέδιο. 

Cinderella Midi Flagstripe

 

Στην παλαιότερη εποχή οι σικ κυρίες έραβαν τα ρούχα τους γιατί θεωρούσαν ότι έτσι θα έχουν κάτι «μόνο δικό τους» που έχει πολύ ανώτερη ποιότητα από το «έτοιμο». Θεωρείτε ότι αυτό σαν τάση μπορεί να επανέλθει δυναμικά; Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας από τις γυναίκες που «φτιάχνουν τη δική τους φούστα» μέσω του Love skirts;

Ναι ισχύει αυτό για το παρελθόν αλλά τελικά και για το παρόν. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ με σιγουριά είναι ότι όσες γυναίκες μας έχουν επιλέξει για μια Taylor made φούστα ή φόρεμά τους έχουν απολαύσει πολύ όλη αυτή τη διαδικασία του fitting, της επιλογής υφάσματος ανάμεσα σε εκατοντάδες μοναδικά print, μονόχρωμα, ριγέ κλπ...σε απίστευτες ποιότητες και αυτό από μόνο του σαν εμπειρία και μόνο είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορούν να κάνουν στον εαυτό τους πέρα από το ίδιο το ρούχο.

 

Η σύγχρονη Ελληνίδα έχει γούστο; Είναι κομψή; Και ποιες είναι οι απαιτήσεις της από ένα ρούχο;

Φυσικά και η Ελληνίδα ήταν και πάντα θα είναι κομψή, άλλωστε μέσα από την ιστορία μας και τη κουλτούρα μας έχουμε μοναδικές παραστάσεις ώστε να έχουμε μια πολύ καλή αισθητική. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι γυναίκες αναγκάζονται πολλές φορές να συμβιβαστούν όσο αφορά στη ποιότητα. Για αυτό όμως ακριβώς κ εμείς απευθυνόμαστε σε γυναίκες που αγαπούν να αγοράζουν κάθε χρόνο λίγα και καλά και όχι πολλά σε πολύ χαμηλή τιμή διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό που μετράει είναι η άποψη που θα έχει κάποιος για ένα προϊόν σε βάθος χρόνου και ακριβώς επειδή όλα μας τα σχέδια είναι διαχρονικά ξέρουμε ότι λόγω της εξαιρετικής ποιότητας τους τα ρούχα μας θα τα χαίρεται μια γυναίκα για μια ζωή

 

 

Στο Love skirts, μπορεί να επιλέξει η κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες πατρόν και σε πολλά και πολύ ποιοτικά υφάσματα. Μπορεί να σας προτείνει και κάποιο άλλο σχέδιο;

Ναι φυσικά έχουμε ράψει και σχέδια τα οποία μας τα έφεραν κύριες γιατί ήθελαν ακριβώς τα ίδια σε αλλά υφάσματα

 

Σε μια εποχή κρίσης, που έχουν γίνει περικοπές στα χρήματα που διαθέτει η Ελληνίδα για τα ρούχα δεν «φοβηθήκατε» να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο;

Όχι δε φοβήθηκα καθόλου πρώτον διότι το loveskirts.gr είναι κομμάτι του ήδη υπάρχοντος καταστήματος Κανελλοπουλος το οποίο γράφει 90 χρόνια ιστορίας στην Αθήνα. Αλλά και επειδή όπως προείπα θεωρώ ότι το κοινό υπάρχει και μάλιστα αν και εκλεπτυσμένο και σαφώς μικρότερο από το ευρύ κοινό που ακολουθεί την γρήγορη και εφήμερη μόδα, αναζητά απεγνωσμένα πολλές φορές κάτι ποιοτικό και tailormade. Όποτε αυτό το κενό υπάρχει

 

Πως θεωρείτε ότι μπορεί να αναπτυχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να καμφούν τα εμπόδια που υπάρχουν;

Θεωρώ ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα ανθίζει στη χώρα μας και θα ανεβεί ακόμα περισσότερο, ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η κρίση δημιουργεί πέρα από προβλήματα πολλές φορές και ευκαιρίες

Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε συνεργασίες ή να κάνετε κάποιες ενέργειες για να βγει το Love Skirts εκτός συνόρων;

Προς το παρόν όχι

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας για να εξελίξετε αυτό που δημιουργήσατε;

Έχουμε ξεκινήσει τα φορέματα και τα city kimonos τα οποία έχουμε αρχίσει να επικοινωνούμε εδώ και λίγο καιρό μέσω των social media επομένως θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο MadeinGreecenews στις 4/5/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ