Νέο τεστ αίματος για την αλλεργία στα φιστίκια- Πολύ πιο εύκολα πλέον η διάγνωση

Νέα δεδομένα στην διάγνωση της αλλεργίας στα φιστίκια στα παιδιά.

Η αλλεργία στα φιστίκια –μία από τις συχνότερες παιδικές τροφικές αλλεργίες– συνήθως επιβεβαιώνεται αφενός με ένα τεστ τρυπήματος του δέρματος (που μετρά την παρουσία των αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης IgE), αφετέρου με δοκιμαστική χορήγηση στα παιδιά ολοένα μεγαλύτερων ποσοτήτων φιστικιών.

Ωστόσο, το νέο τεστ, με την ονομασία Mast Activation Test, το οποίο ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία, κοστίζει μόνο το ένα πέμπτο σε σχέση με τα τωρινά. Θα πραγματοποιείται όταν το πρώτο τεστ (τρύπημα του δέρματος) δεν καταλήγει σε ασφαλή συμπεράσματα και προτού τα παιδιά υποβληθούν στο τεστ διατροφής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το νέο τεστ, το οποίο αναζητά βιοδείκτες που απελευθερώνουν τα λευκά ανοσοκύτταρα του αίματος, έχει ποσοστό επιτυχίας 98% στις διαγνώσεις, όπως έδειξε η δοκιμή του σε 174 παιδιά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Αλεξάντρα Σάντος του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αλλεργίας και κλινικής ανοσολογίας Journal of Allergy and Clinical Immunology, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, δήλωσαν ότι το νέο τεστ υπερτερεί σε σχέση με τα τωρινά ακριβά, χρονοβόρα και λιγότερο ακριβή τεστ.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι «με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να μειώσουμε κατά τα δύο τρίτα τον αριθμό των ακριβών και αγχωτικών τεστ διατροφής, αποφεύγοντας παράλληλα να υποβάλουμε τα παιδιά στο να βιώσουν την εμπειρία των αλλεργικών αντιδράσεων».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ