Συγκλονίζει η εξομολόγηση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Ρενέ Χένρικσεν: «Πάσχω από καρκίνο που δεν μπορεί να θεραπευτεί»

Μία μεγάλη "μάχη" για τη ζωή δίνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου», δήλωσε ο Ρενέ Χένρικσεν στην εφημερίδα της Δανίας, "Ekstra Bladet".

Ο 48χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο στον μυελό των οστών, μια ασθένεια που είναι δύσκολο να εμφανιστεί σε άνθρωπο κάτω των 50 ετών.

«Είναι μια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να θεραπευθεί, αλλά μπορεί να κρατηθεί ήρεμη. Είναι μια ασθένεια που μπορείς εύκολα να ζήσεις για πολλά χρόνια» τόνισε ο Δανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το το 1999 έως το 2005.

Ο ίδιος υποβάλλεται ήδη σε χημειοθεραπείες, ενώ μέχρι τον Αύγουστο θα έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων.

«Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα, όμως, μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία» καταλήγει ο ίδιος προσπαθώντας να διατηρήσει την αισιοδοξία του.

Το πολλαπλούν μυέλωμα, από το οποίο πάσχει ο Χένρικσεν, είναι ένας απειλητικός για τη ζωή και ανίατος καρκίνος των πλασματοκυττάρων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών που παράγουν αντισώματα και βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Επιπλοκές της νόσου περιλαμβάνουν αναιμία, λοιμώξεις και οστικές διαταραχές, όπως διάβρωση της οστικής μάζας, κατάγματα και πίεση στην σπονδυλική στήλη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ