Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος ενός γάμου; Νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα!

Δεν είναι τελικά τα πρώτα δύο χρόνια τα πιο ευτυχισμένα ενός γάμου, όπως νομίζαμε μέχρι τώρα!

Όσοι θεωρούσαν πως ένα ζευγάρι είναι πιο ευτυχισμένο στην αρχή του έγγαμου βίου του θα εκπλαγούν, καθώς σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η πραγματική ευτυχία έρχεται μετά από αρκετά χρόνια.

Τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Social Networks and the Life Course, υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν έχουν πια κλείσει 20 χρόνια έγγαμου βίου.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ, παρακολούθησαν 2.034 παντρεμένα ζευγάρια με μέση ηλικία τα 35-37 έτη. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ικανοποίηση από τη σχέση τους, όπως πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν στον γάμο τους σε βάθος χρόνου και πόσο συχνά μάλωναν με το ταίρι τους, όπως αναφέρει το onmed.gr.

Όπως υπέδειξαν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων, μετά από δύο δεκαετίες γάμου τα ζευγάρια τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και να απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες συγκριτικά με την πρώτη περίοδο του γάμου τους, εύρημα που πιθανώς εξηγεί γιατί νιώθουν πιο δεμένα και πιο ευτυχισμένα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ