Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τουρκία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου

Δύσκολα τα πράγματα για τον "Σουλτάνο"... Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Εκλόγες εξήγγειλε στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις 24 Ιουνίου, ωστόσο, τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης δεν είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα για τον "Σουλτάνο".

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Piar, για λογαριασμό της εφημερίδας «Cumhuriyet», ο Ερντογάν κόβει μεν πρώτος το «νήμα» των εκλογών, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. 

Αν, λοιπόν, οι εκλογές στην γείτονα χώρα γίνονταν την επόμενη Κυριακή, τα αποτελέσματα θα ήταν τα εξής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση:

  • Συμμαχία Ερντογάν - Μπαχτσελί: 32.3%
  • Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: 17.1%
  • HDP – Φιλοκουρδικό Κόμμα: 8.8%
  • Καλό Κόμμα: 12.8%
  • Κόμμα Ευημερίας: 1.8%
  • Αναποφάσιστοι: 11%
  • Δεν ψηφίζω: 16%

Σύμφωνα, δε, με την ίδια δημοσκόπηση, περισσότεροι από πέντε στους δέκα Τούρκους πολίτες (53%) θα ψήφιζαν τον κοινό υποψήφιο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα έβγαινε αυτοδύναμος. Αντίστοιχα, η συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί θα έπαιρνε το 46%.

Τρεις ακόμη δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Ερντογάν και Μπαχτσελί συγκεντρώνουν από 46.9% έως 55.6%, ενώ ο Κεμαλιστής αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου έρχεται δεύτερος με ποσοστό από 20.6% έως 23.8%.

Τρίτη εμφανίζεται η ακροδεξιά Μεράλ Aκσενέρ με ποσοστό από 14.5% έως 17.5%, ενώ τελευταίος από τους τέσσερις έρχεται ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς με ποσοστό από 8% - 12%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ