Δημήτρης Τζανακόπουλος: "Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν είναι αυτοκρατορικό, να δώσουν εξηγήσεις..."

Δηλώσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη σύζυγο του, Μαρέβα έκανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Εδώ και μία εβδομάδα η Ν.Δ. και το σύνολο του συστημικού Τύπου επιχειρούν να αποσιωπήσουν την αποκάλυψη για την offshore εταιρία που χρηματοδότησε το 2017 τόσο την επιχείρηση της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα", τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Επί μία εβδομάδα απευθύνουμε καθημερινά το ίδιο ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη και απάντηση δεν έχουμε πάρει. Η ένοχη σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις αποτελεί de facto επιβεβαίωση για το αληθές του ρεπορτάζ", πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: "Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Όπως δεν αρκούν και οι δικαιολογίες περί δήθεν προσωπικών επιθέσεων και χυδαιοτήτων στις οποίες έχει καταφύγει στο παρελθόν για αντίστοιχες αποκαλύψεις. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κατανοήσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος δεν είναι αυτοκρατορικό ζεύγος, αλλά αποτελούν κατά την έννοια του νόμου δημόσια πρόσωπα και ως τέτοια θα υπάγονται σε δημόσιο έλεγχο και αυστηρή κριτική. Αυτονόητα πράγματα δηλαδή για την αστική δημοκρατία".

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει: "Το θέμα, λοιπόν, δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Όσο και να φοβάται, όσο και να κρύβεται, ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να δώσει λόγο και να απαντήσει στους πολίτες: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του μέσω offshore; Όπως δεν πρόκειται να ξεχαστεί και η παράλληλη χρηματοδότηση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα από την ίδια offshore, που αποτελεί από μόνη της την επιτομή της διαπλοκής".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ