"Έφυγε" στα 81 ο εκδότης Γιώργος Κουρής - Νικήθηκε από την επάρατη νόσο...

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο εκδότης Γιωργος Α. Κουρής απεβίωσε έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή πλάι γύρω  την οικογένεια του, τη σύζυγο του, τον γιο του και τα εγγόνια του.

Γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστολι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ραδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Μαζί με τη σύζυγο του, Ντίνα, ο Γιωργος Α. Κουρης απέκτησε έναν γιο, τον Ανδρέα που του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη. Η οικογένεια του θα τον αποχαιρετήσει στο αγαπημένο του νησί την Κεφαλονιά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ