Αυτές είναι οι 4 φοβίες που έχουν οι άνδρες στο σεξ!

Μπορεί σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη οι γυναίκες να είναι εγκεφαλικές και οι άντρες έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για σεξ.

Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις βασικές φοβίες που τους βασανίζουν και έχουν καταγραφεί από επιστημονικές έρευνες.

Το μέγεθος που μετράει

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «sex roles» απέδειξε ότι οι άνδρες όσο και αν δεν το παραδέχονται, τους απασχολεί το μέγεθος των προσόντων τους.

Όπως εξάλλου προέκυψε από την πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου οκτώ στους δέκα ο λόγος που επιθυμούν μεγαλύτερα προσόντα είναι η η ντροπή που ένιωθαν συγκρινόμενοι με άλλους άνδρες στα γυμναστήρια, αλλά και στις αισθησιακές ταινίες, αναφέρει το reader.gr.

Ο φόβος της αποτυχίας

Ένας στους τρεις άνδρες αντιμετωπίζει το άγχος της επίδοσης στο σεξ. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ( ΙΜΟΠ) κάθε άνδρας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του θα έρθει αντιμέτωπος με το πρόβλημα αυτό, το οποίο, στη συνέχεια θα τους καταδιώκει. Έχει βρεθεί ότι οι άνδρες που ήρθαν αντιμέτωποι με τη απώλεια στύσης κυριεύονταν με πανικό και φόβο μήπως η κατάσταση αυτή επαναληφθεί και πάλι στο μέλλον.

Η αντοχή

Έρευνες του ΙΜΟΠ, έδειξαν ότι στην ηλικία των 40 ένας στους πέντε άνδρες χάνει τις αντοχές του στο σεξ.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση παραμένει κρυφός φόβος για το ισχυρό φύλο με συνέπεια η πλειονότητα να μην καταφεύγει στον ειδικό γιατρό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Σύγκριση με τους πρώην

Μια ακόμη ανδρική φοβία, που παραμένει όσα χρόνια και αν περάσουν είναι η μοιραία σύγκριση με τους πρώην. Έτσι αρκετά συχνά ένας στους τρεις δεν διστάζει να ζητήσει από την σύντροφό του να τον βαθμολογήσει μετά το σεξ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ