Σπύρος Σούλης: Ετοιμάστε το σπίτι σας για ξαφνικούς καλεσμένους σε 15 λεπτά το πολύ!

Μια παλιά φίλη σας τηλεφωνεί και σας λέει πως είναι στη γειτονιά σας και θέλει να περάσει να σας δει για καμιά ωρίτσα.

Εσείς κοιτάτε έντρομοι γύρω σας και αναρωτιέστε πώς θα καθαρίσετε το χάλι που επικρατεί σε μερικά μόνο λεπτά. 

Τα 7 βήματα που ακολουθούν σας λένε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις. Θέλετε το σπίτι σας να δείχνει τέλειο και μπορείτε να τα καταφέρετε. Αρκεί να κάνετε τα ακόλουθα.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι 5-15 λεπτά, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Μυρωδιά

Ψεκάστε με το αγαπημένο σας άρωμα -αν δεν έχετε αποσμητικό χώρου- για να διώξετε οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά από το χώρο. Ανάψτε το air-condition ή έναν ανεμιστήρα και ανοίξτε τα παράθυρα για να μην μυρίζει το σπίτι κλεισούρα.

Ακαταστασία

Ένα ακατάστατο σπίτι δείχνει πιο βρώμικο από ότι μπορεί πραγματικά να είναι. Πάρτε ένα καλάθι και αρχίστε να πετάτε μέσα σε αυτό ότι δημιουργεί ακαταστασία στο σαλόνι σας. Έπειτα κρύψτε το καλάθι σε κάποιο μέρος που δεν πρόκειται να το δουν οι καλεσμένοι σας.

Φρεσκαριστείτε εσείς οι ίδιοι

Η αλήθεια είναι πως οι καλεσμένοι σας θα κοιτάνε περισσότερο εσάς παρά το σπίτι σας. Αν είναι απαραίτητο, αλλάξτε ρούχα, χτενιστείτε, βάλτε λίγο άρωμα και είστε έτοιμοι.

Σκουπίστε

Αν έχετε λίγο χρόνο παραπάνω βάλτε μια γρήγορη σκούπα στο σαλόνι. Άλλωστε οι καλεσμένοι σας εκεί θα κάτσουν.
Καθαρίστε το μπάνιο Μετά το σαλόνι το μπάνιο είναι ο χώρος που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος. Πάρτε ένα βαμβακερό πανί και ένα καθαριστικό σπρέι για όλες τις επιφάνειες και ξεκινήστε. Ψεκάζετε και σκουπίζετε όπου χρειάζεται. Πετάξτε τα σκουπίδια από τον κάδο και καθαρίστε και τον καθρέφτη. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει σαπούνι για τα χέρια, πετσέτα και χαρτί υγείας.

Είσοδος σπιτιού

Το πρώτο πράγμα που θα δουν οι επισκέπτες σας είναι η είσοδος του σπιτιού. Μαζέψτε ότι μπορεί να προκαλεί ακαταστασία, ξεσκονίστε στα γρήγορα -αν χρειάζεται- και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Πιάτα

Αν έχετε λίγο χρόνο παραπάνω και η κουζίνα σας είναι ενιαία με το σαλόνι τότε βάλτε τα άπλυτα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων ή πλύντε τα στα γρήγορα. Με ένα μωρομάντηλο περάστε τις επιφάνειες της κουζίνας σας στα γρήγορα.

Έξτρα tips

Αν οι επισκέπτες σας πρόκειται να περάσουν περισσότερο χρόνο σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού και όχι στο σαλόνι τότε επικεντρωθείτε σε αυτόν τον χώρο.

Αντί για ένα πανί και ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μωρομάντηλα.

Με το που θα έρθουν οι καλεσμένοι σας μην αρχίσετε να απολογίστε για την κατάσταση του σπιτιού σας. Άλλωστε οι φίλοι σας ήρθαν για να δουν εσάς και όχι το σπίτι σας.

Ζητήστε βοήθεια από τον σύζυγο και τα παιδιά σας για να βάλετε όλοι μαζί το σπίτι σε τάξη πολύ πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ