Ποιοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα στο Λονδίνο

Πλούσια σε συμμετοχες, με πολλές ελπίδες για διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα, η 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλούσια σε συμμετοχες, με πολλές ελπίδες για διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα, η 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

*Τρία ελληνικά πληρώματα διεκδικούν την Πέμπτη στο Ιτον Ντόρνεϊ την πρόκριση στους τελικούς της κωπηλασίας, κατά την 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Την αρχή κάνει η τετράκωπος, με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου να αγωνίζονται στις 12:20 στη δεύτερη σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα του Καναδά, της Ρουμανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Νέας Ζηλανδίας.Ακολουθούν δέκα λεπτά αργότερα οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες μετέχουν στον πρώτο ημιτελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Κούβα. Τέλος, στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 12:50 (στην πρώτη σειρά), με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Σε όλα τα αγωνίσματα, οι τρεις πρώτοι προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (4/8), ενώ οι υπόλοιποι θα μετάσχουν την ίδια ημέρα στον «μικρό» τελικό.

*Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών συνεχίζει τις προσπάθειές της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στις 13:20 στο «Water Polo Arena» το Καζακστάν.

*Στην κολύμβηση έχουμε δύο ελληνικές συμμετοχές στα πρωινά προκριματικά. Ο Γιάννης Καλάργαρης αγωνίζεται στις 12:15 στην όγδοη και τελευταία σειρά (1η διαδρομή) των 50μ. ελεύθερο, ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης μετέχει στις 13:17 στη δεύτερη σειρά (2η διαδρομή) των 100μ. πεταλούδα.

*Τα αγωνίσματα της ιστιοπλοϊας συνεχίζονται στο Γουεϊμάουθ, με την 7η και την 8η ιστιοδρομία για τον Γιάννη Μιττάκη (Finn), τους Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα (Star) και τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), ενώ οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Αννα Αγραφιώτη μετέχουν στην 5η και 6η κούρσα των RS-X. Τέλος, αρχίζουν οι αγώνες στα 470 ανδρών, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου.

**Σε ό,τι αφορά τους τελικούς του προγράμματος της Πέμπτης, ξεχωρίζει το σύνθετο ατομικό γυναικών στην ενόργανη γυμναστική και οι τέσσερις τελικοί της κολύμβησης, στα 200μ. πρόσθιο γυναικών, στα 200μ. ύπτιο ανδρών, στα 200μ. μικτή ατομική ανδρών και στα 100μ. ελεύθερο γυναικών. Ακόμη αρχίζει η ποδηλασία πίστας, με τελικούς στο ομαδικό σπριντ ανδρών και γυναικών. Θα μάθουμε επίσης τους Ολυμπιονίκες στο ατομικό γυναικών της τοξοβολίας, στο C2 ανδρών και στο Κ1 γυναικών του κάνοε σλάλομ, στο ομαδικό του ξίφους ασκήσεων γυναικών, στα -100κ. ανδρών και στα -78κ. γυναικών του τζούντο σε τρία αγωνίσματα της κωπηλασίας (διπλό σκιφ ανδρών, ελαφρά τετράκωπος ανδρών και οκτάκωπος γυναικών), στο διπλό τραπ ανδρών (σκοποβολή) και στο απλό ανδρών του πινγκ πονγκ.

Πηγή: pamesports.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ