Απάντηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ στον Γιούνκερ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν το νόμο- Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις

Εμπρηστική απάντηση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος με δηλώσεις του στην ελληνική Βουλή ζήτησε να αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ένωσης, είδαμε ότι συνεχίζει τη συνήθεια να αποφασίζει με ύφος ειδικού. Με αυτές τις δηλώσεις τους, που βασίζονται σε απόψεις Κυπρίων και Ελλήνων σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χάνουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης».

«Οι Έλληνες στρατιώτες, που παραβίασαν τον τουρκικό νόμο, δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή την αντίληψη διπλοπροσωπίας, η οποία όταν θέλει θυμάται το κράτος δικαίου και όταν συμφέρει δεν διστάζει να προβεί σε δηλώσεις που έχουν την έννοια της παρέμβασης στη δικαστική διαδικασία», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ