Γιούνκερ: Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα- Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου & τελευταίου προγράμματος

Τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, τόνισε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Στη χώρα μας βρίσκεται ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε, δε, ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι η πιο καθαρή. Καμία προληπτική γραμμή», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα -το οποίο φέρει και το όνομά μου- και το οποίο βρίσκει μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα χρήματα αυτά», υπογράμμισε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ συμπλήρωσε «Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων».

Εξέφρασε, δρ, την ικανοποίησή του «για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προχωρά και τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» και προσέθεσε «Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Εξαιρετικές ήταν και οι θυσίες των Ελλήνων και τα πρώτα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας. Πριν από το τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης».

«Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε σύντομα την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο θέμα της μείωση του χρέους» τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ