Σπύρος Σούλης: Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε το πάτωμα της κουζίνας σας

Αν έχετε υπόψη σας τις τιμές της αγοράς, ίσως γνωρίζετε πως τα κόστη για να επενδύσετε το πάτωμα της κουζίνας σας μπορούν να ξεκινήσουν από πολύ χαμηλά.

Είναι, ωστόσο, σημαντικό να έχετε κατά νου πως η τιμή δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Τα υλικά πρέπει να είναι κατάλληλα για το περιβάλλον της κουζίνας και κάθε επιλογή που θα κάνετε πρέπει να ακολουθεί μερικούς βασικούς κανόνες:

#1 Πρέπει να είναι δυνατόν να γίνει DIY. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, η επένδυση του πατώματος δεν θα είναι οικονομική.

#2 Πρέπει να έχει αντοχή και να καθαρίζεται εύκολα. Αν πρέπει να αντικαταστήσετε πάλι το πάτωμα σε μερικά χρόνια επειδή έχει χαλάσει ή επειδή είναι πολύ βρώμικο, δεν είναι μια οικονομική επιλογή.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη σας, ας δούμε ποιες είναι οι καταλληλότερες και ταυτόχρονα οικονομικότερες επιλογές, αναφέρει το spirossoulis.com.


Κεραμικά πλακάκια

Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές γιατί είναι άφθαρτα και εύκολα στο καθάρισμα. Αν τα εγκαταστήσετε σωστά (αυτό σημαίνει να τα ενώσετε προσεκτικά μεταξύ τους), το φθηνό αυτό πλακάκι μπορεί να κρατήσει για πάντα. Έχετε πολλές επιλογές σε σχέδια και χρώματα, ενώ το απλό του στιλ και – επαναλαμβάνουμε - το εύκολο καθάρισμα θα σας ανταμείψουν.

Πλακάκια βινυλίου (ή αλλιώς πλαστικά)

Το βινύλιο είναι από τα υλικά με την ευκολότερη εγκατάσταση. Αν το ήδη υπάρχον πάτωμά σας είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να τα τοποθετήσετε από πάνω. Η πιο οικονομική και εύκολη επιλογή είναι τα αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου τα οποία μπορείτε να κολλήσετε πάνω στα υπάρχοντα πλακάκια σας και απλώς να τα ευθυγραμμίσετε.

Laminate

Το laminate έχει τη θέση του στις επιλογές σας για την επένδυση του πατώματος της κουζίνας σας. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι το πιο ανθεκτικό. Η σκληρή του επιφάνεια είναι εύκολο να γρατσουνιστεί, κάποιοι λεκέδες ίσως είναι δύσκολο να φύγουν, ενώ η τοποθέτησή του θα χρειαστεί δουλειά μια ολόκληρης μέρας. Από την άλλη είναι μια ιδιαίτερα κομψή επιλογή, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται για ατόφιο ξύλο. Αν, λοιπόν, θέλετε «ξύλινο» πάτωμα στην κουζίνα σας που θα δώσει ιδιαίτερο στυλ, το laminate είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Φελλός

Ο φελλός είναι η «ακριβότερη» από τις οικονομικές επιλογές σας, είναι όμως ένα ιδιαίτερα όμορφο υλικό. Είναι συμπαγές, ελαστικό, άνετο στο βάδισμα και πωλείται σε «σανίδες», πράγμα που κάνει εύκολη την εγκατάστασή του. Καθαρίζεται ιδιαίτερα εύκολα, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και την ιδιότητα που έχει να απομακρύνει την σκόνη. Επιλέξτε το αν θέλετε ένα πάτωμα κομψό και ιδιαίτερα άνετο.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ