Ταινίες εβδομάδας: Από την "Αληθινή Ιστορία" του Πολάνσκι μέχρι τους νέους "Εκδικητές"... ένα pop corn δρόμος!

Υπέροχες κινηματογραφικές προτάσεις για κάθε διάθεση έρχονται και αυτή τη βδομάδα, από αύριο Πέμπτη, στις σκοτεινές αίθουσες.

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας

Υπερηρωική περιπέτεια. Οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos, πριν η καταιγίδα καταστροφής του βάλει τέλος σε όλο το σύμπαν.

Μια Αληθινή Ιστορία

Ψυχολογικό θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι. Η συγγραφέας ενός μεστ σέλερ γίνεται αποδέκτης απειλητικών ανώνυμων γραμμάτων ενώ παραλύει μόνο με την ιδέα να γράψει ξανά. Όταν θα γνωρίσει μία νέα, έξυπνη και γοητευτική γυναίκα, θα της ανοιχτεί και θα την αφήσει να μετακομίσει στο σπίτι της αγνοώντας τις μυστηριώδεις προθέσεις της.

Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη

Ιστορικό δράμα πάνω στην αληθινή ιστορία της διάσημης συγγραφέα. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας, μία νεαρή και ταλαντούχα αντιστασιακή θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Γκεστάπο ώστε να καταφέρει να σώσει τον άντρα της τον οποίο έχουν απαγάγει.

Η Ασυμβίβαστη

Ο Σέρτζιο Καστελίτο σκηνοθετεί μια σέξι και δυναμική Γιασμίν Τρίνκα. Το πορτρέτο μιας γυναίκας που τα βάζει με όλους και με όλα στην προσπάθειά της να κάνει πραγματικότητα το μικρό όνειρό της στα περίχωρα της Ρώμης.

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Γαλλικό οικονομικοπολιτικό θρίλερ. Ένας επιχειρηματίας για να διασώσει την επιχείρησή του που καταρρέει, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς γύρω από το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας

Ντοκιμαντέρ για το διαστημικό ταξίδι του «Voyager». Το 1977 η NASA εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Voyager, το οποίο ξεκίνησε να εξερευνήσει τα πιο απόμακρα σημεία του ηλιακού μας συστήματος. Από τότε το Voyager στέλνει στην Γη εκπληκτικό οπτικό υλικό από σημεία που η ανθρώπινη εμπειρία δεν έχει αγγίξει ποτέ στο παρελθόν, από πλανήτες όπως o Ποσειδώνας, ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Δίας.

Της Πατρίδας μου η Σημαία

Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Η ιστορία του χωριού Βούρβουρα της Αρκαδίας από την Κατοχή έως σήμερα.

Η Ζουγκλοπαρέα

Γαλλικό animation. Ο πιγκουίνος Μορίς και η παρέα του θέλουν να διατηρήσουν την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όμως ένα πονηρό κοάλα με τη βοήθεια μπαμπουίνων θέλει να την καταστρέψει μια για πάντα.

Το Μπαλκόνι - Μνήμες Κατοχής

Ντοκιμαντέρ του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη. Όπως αναφέρει το Αθηνόραμα, στο χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου συνέβη ένα από τα βιαιότερα ολοκαυτώματα των Ναζί στην Κατοχή. Σαράντα έξι χρόνια μετά ένας Γερμανός ιστορικός καταγράφει τις εμπειρίες των επιζώντων, και σήμερα οι απόγονοί τους ακούνε για πρώτη φορά τις μαρτυρίες τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ