Τορόντο: Αυτός είναι ο 25χρονος μακελάρης που χτυπούσε πεζούς με το βανάκι του - Απόφοιτος σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

"Περπάταγε συχνά στους διαδρόμους και τις αίθουσες με το κεφάλι κάτω και τα χέρια πλεγμένα σφιχτά, ενώ έβγαζε ήχους παρόμοιους με νιαουρίσματα"

Η αστυνομία στο Τορόντο ανακοίνωσε ότι ο Άλεκ Μινασιάν, 25 ετών, συνελήφθη περίπου 26 λεπτά αφότου έριξε το βαν πάνω σε δεκάδες πεζούς στην οδό Γιανγκ, στο κεντρικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.

Ο 25χρονος είχε φοιτήσει σε γυμνάσιο για μαθητές με ειδικές ανάγκες, όπως είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC παλιοί συμμαθητές του.

Βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας δείχνει τον νεαρό, καθώς κραδαίνει ένα αντικείμενο προς την κατεύθυνση ενός αστυνομικού, απαιτώντας "σκότωσέ με". Ο αστυνομικός τον αψηφά και του δίνει εντολή να πέσει κάτω, πράγμα που εντέλει κάνει, πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες.

Ο Μινασιάν είχε φοιτήσει στο δευτεροβάθμιο σχολείο Thornlea, στα βόρεια προάστια του Τορόντο. Στο Θόρνλι φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, που παρακολουθούν κανονικά και ειδικά μαθήματα. "Δεν ήταν κοινωνικός, αλλά από όσο θυμάμαι, ήταν απόλυτα άκακος", ανέφερε η Σιρίν Τσάμι.

Άλλοι δύο άνθρωποι επιβεβαίωσαν ότι είχαν συμμαθητή τον Μινασιάν στο Θόρνλι. Ο όρος "ειδικές ανάγκες" χρησιμοποιείται με μάλλον διασταλτικό τρόπο από το καναδικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς συμπεριλαμβάνει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, συμπεριφορικές διαταραχές και διάφορες μορφές αναπηρίας.

Η αστυνομία, όπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως δεν είχε κανένα στοιχείο για τον Μινασιάν στους φακέλους της μέχρι τη Δευτέρα και τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη άγνωστα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο Μαρκ Σόντερς τόνισε ότι οι πράξεις του "έμοιαζαν οπωσδήποτε εσκεμμένες".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ