Έφτασε & το ανδρικό χάπι: Το αντισυλληπτικό που δεν αφήνει το σπέρμα να γονιμοποιήσει & δεν έχει παρενέργειες

Νέα εποχή στην αντισύλληψη...

Μπορεί μέχρι τώρα μόνο οι γυναίκες να έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια, ωστόσο φαίνεται πως στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης και οι άνδρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, επιστήμονες πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές για ένα «ανδρικό χάπι», το οποίο περιορίζει τη δραστηριότητα του σπέρματος χωρίς να προκαλεί παρενέργειες, .

Το εν λόγω σκεύασμα, που ονομάζεται ΕΡ055, χορηγήθηκε σε πιθήκους, κατά τη διάρκεια μελέτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρωτευόντων του Όρεγκον στις ΗΠΑ και στοχεύει μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των σπερματοζωαρίων που περιορίζει την ικανότητά τους να κινούνται.

«Το σκεύασμα αυτό απενεργοποιεί την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κολυμπούν, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες γονιμοποίησης... Αυτό καθιστά το EP055 ιδανικό υποψήφιο για τη μη ορμονική ανδρική αντισύλληψη», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μάικλ Ο’Ραντ.

Αυτό τον μήνα, δε, πρόκειται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές για το πρώτο αντισυλληπτικό gel, το οποίο μειώνει δραστικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άνδρες. Ωστόσο, αυτές οι δοκιμές πρόκειται να διαρκέσουν περίπου τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως όλοι οι πίθηκοι που συμμετείχαν στη μελέτη για το ΕΡ055 έδειξαν σημάδια πλήρους ανάρρωσης μέσα σε 18 ημέρες μετά τις δοκιμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ