Φεστιβάλ Καννών: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος σε μια επιτροπή γυναικοκρατούμενη (ΦΩΤΟ)

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών θα απαρτίζεται φέτος από πέντε γυναίκα και τέσσερις άνδρες.

Στην κριτική επιτροπή του 71ου Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, που ξεκινά στις 8 Μαΐου, θα προεδρεύει η αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται φέτος κυρίως από γυναίκες- η σύνθεσή της θα είναι πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

(Kristen Stewart)

Οι ηθοποιοί Κρίστεν Στιούαρτ από τις ΗΠΑ και Λεά Σεϊντού από τη Γαλλία, οι σκηνοθέτες Ντενί Βιλνέβ από τον Καναδά και Ρομπέρ Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία θα μετάσχουν στην κριτική επιτροπή του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών.

(Lea Seydoux)

(Khadja Nin)

Ενώ, μέλη της θα είναι επίσης ο Ταϊβανέζος ηθοποιός Τσανγκ Τσεν, η αμερικανίδα σεναριογράφος Αβα ΝτιΒερνέ, η τραγουδίστρια Χαντζά Νιν από το Μπουρούντι και ο ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Ava DuVernay)

Πέρυσι η επιτροπή, της οποίας προήδρευσε ο ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στην ταινία The Square ("Πλατεία") του Σουηδού Ρούμπεν 'Εστλουντ.

Βετεράνοι όπως ο Γαλλοελβετός Ζαν-Λικ Γκοντάρ και ο Αμερικανός Σπάικ Λι αλλά και κινηματογραφιστές που τελούν υπό περιορισμό στη χώρα τους, όπως ο Ιρανός Τζαφάρ Παναχί και ο Ρώσος Κιρίλ Σερεμπρένικοφ θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα που θα απονεμηθεί στις 19 Μαΐου.

Οι ταινίες που επιλέχτηκαν στο διαγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ