Γλύκισμα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη!

Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

Συστατικά
Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα κανέλας
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. φιστικοβούτυρο
Για το πάνω μέρος

150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. φιστικοβούτυρο
Για τα σχέδια

3-4 κ.σ. φιστικοβούτυρο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα κανέλας, το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
Το μοιράζουμε στα 15 θηκάκια για μάφιν και τα απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το φιστικοβούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα θηκάκια πάνω από τη βάση.
Για τα σχέδια

Βάζουμε το φιστικοβούτυρο σε ένα μπολάκι στα μικροκύματα και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. 
Βάζουμε μερικές σταγόνες από αυτό πάνω στο μείγμα της σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια.
Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρουμε.

Tip
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ